Drumul de acces Dimitrova – Acui a fost finalizat

Drumul de acces Dimitrova - Acui ce asigură accesul a circa 1800 de cetățeni către centrul raional Cantemir a fost finalizat. Recepția finală a porțiunii de drum cu o lungime de 4, 6 km, construită în varianta albă, a avut loc astăzi, 28 iunie curent. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan împreună cu șeful Inspecției de Stat în Construcții Vasile Radu, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Maria Culeșov și reprezentanții autorităților publice locale s-au deplasat la fața locului pentru a inspecta și a aprecia lucrările de construcție efectuate.

De astăzi pentru locuitorii satelor Cîietu, Dimitrova și Acui din raionul Cantemir este asigurat accesul spre centrul raional. Cu siguranță problema deplasării locuitorilor se va ameliora, prin circulația zilnică a unei rute, prin reducerea riscurilor accidentelor rutiere pe timp de ploaie, inclusiv cheltuielile pentru drum vor fi mai mici" a comunicat Ministrul Marcel Răducan în cadrul ceremoniei de recepție finală. De asemenea, Ministrul a subliniat că ideea construcției acestui drum a venit de la autoritățile locale încă în anul 1997 cînd a fost elaborat proiectul tehnic al construcției drumului, însă abia peste 16 ani în cadrul unui proiect de dezvoltare regională acest lucru a fost realizat.

La rîndul lor, autoritățile publice locale au menționat că cele mai mari avantaje în urma construcției acestui drum este că distanța parcursă pînă la centrul raional s-a micșorat în jumătate, iar costul călătoriei va fi mult mai mic.

Astfel, locuitorii celor 3 sate nu vor fi nevoiți să parcurgă 190 km tur-retur prin localitățile Congaz, Comrat, Cociulia pînă la Cantemir, ci doar 70 km, precum și nu vor mai achita circa 100 lei pentru călătorie.

Amintim, proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Sud a fost lansat în luna martie 2012, iar pe parcursul a circa un an de zile au fost executate lucrări de construcţie a sistemului rutier pe o porțiune de 4,6 km, au fost executate lucrările de construcţie a podeţelor tubulare şi dreptunghiulare, precum și au fost construite trotuarele. Costul total al proiectului constituie circa 15 mln lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Localitaţi in ştire:

Cantemir-Dimitrova; Cantemir-Acui;

Video Drumul de acces Dimitrova – Acui a fost finalizat

Harta: Drumul de acces Dimitrova – Acui a fost finalizat

Imagini:

  

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image