SMURD, acum și în Republica Moldova

Proiectul transfrontalier România – Republica Moldova – Ucraina privind asistenţa medicală de urgenţă tip SMURD a fost lansat astăzi, la Iaşi, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza”.

Scopul acestui proiect constă în crearea unui sistem integrat, comun, de monitorizare eficientă şi atenuare a consecinţelor dezastrelor, în conformitate cu standardele şi procedurile Uniunii Europene, precum şi creşterea capacităţii de răspuns a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare de-a lungul frontierelor comune cu România pe calea aerului, uscat şi pe apă.

„Deocamdată, se discută pe marginea legislaţiei privind trecerea frontierei, legislaţia vamală, apoi urmând să stabilim protocoalele medicale, de dispecerizare, de anunţare. Urmează ca săptămâna viitoare, la o altă întâlnire, să analizăm posibilele soluţii la problema armonizării legislaţiei de o parte şi de alta a Prutului şi să dezbatem actele normative care să stipuleze cum vom lucra mai departe”, a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, notează ziaruldeiasi.ro.

În cadrul proiectului va fi achiziționat un elicopter dotat cu echipamente necesare asistenței medicale de urgență care va opera pe ambele părți ale frontierei dintre România și Republica Moldova.

Totodată, instituțiile specializate din Republica Moldova vor fi dotate cu echipamente specifice ajutorului medical de urgență, pentru reanimare și descarcerare.

Finanţarea proiectului se ridică la 6,7 milioane de euro.

Sursa: Jurnal.mdData: 2013-08-08Categorie:ProiecteVizite:4507ştirea originală

Harta: SMURD, acum și în Republica Moldova

Imagini:

   

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image