Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Briceni

La 1 aprilie 2012, R. Moldova va trece la planul de numerotare de tip „închis” care stabileşte un nou format de apelare a numerelor de telefonie fixă. Acesta prevede că utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele de abonat pentru telefonia fixă din localitatea sa şi/sau din alte zone geografice ale R. Moldova (municipii, raioane) prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre precum au făcut-o până în prezent. Despre aceasta a comunicat, în cadrul briefingului de astăzi (foto), Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2012-04-10Categorie:ProiecteVizite:3603ştirea în cache
Parc Industrial

Proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la crearea parcului industrial Bioenergagro

Unul din obiectivele Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova "Integrare Europeană: libertate, Democraţie, Bunăstare" 2009-2013 este crearea în republică a parcurilor industriale. Practica europeană a demonstrat, că acestea sunt un instrument eficient de atragere a investitorilor în dezvoltarea economiei bazată pe competitivitate. 

Parcul industrial oferă investitorilor teren şi infrastructură pentru implementarea proiectelor investiţionale, reduce esenţial din timpul, cheltuielile şi riscurile antreprenorilor legate de lansarea afacerii, precum şi creează premise pentru implementarea tehnologiilor performante şi fabricarea în baza acestora a produselor competitive, mai mult

Sursa: Ministerul EconomieiData: 2010-11-03Categorie:ProiecteVizite:3543ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5598ştirea în cache
Inundatii in Republica Moldova

 În urma ploilor din ultima lună, mai multe localităţi din lunca Prutului au fost inundate. Cea mai gravă situaţie este în cinci localităţi din raioanele Hânceşti şi Ungheni. Viitura a făcut ravagii. Casele oamenilor au fost distruse, terenurile agricole au fost inundate, iar animalele – înecate.

Localităţile cel mai grav afectate de inundaţiile de pe râul Prut au fost satele Nemţeni, Cotul Morii, Obileni şi Sărăteni, raionul Hânceşti şi satul Măcăreşti, Ungheni. 

Sub riscul inundaţiilor mai rămîn localităţile din preajma râului Prut, din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hînceşti, Leova, Cantemir, Cahul.

În mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-10Categorie:EvenimenteVizite:5668ştirea în cache
Pdul R?d?u?i - Lipcani

În cel mult o săptămână urmează să fie inaugurat podul Rădăuţi - Lipcani. Postul vamal de la Lipcani este gata, iar vineri reprezentanţii celor două instituţii vamale din România şi R. Moldova se vor întâlni pentru a discuta ultimele detalii, a comunicat în şedinţa guvernului Tudor Balinschi, şeful Serviciului vamal.

În timpul vizitei la Chişinău, preşedintele român Traian Băsescu a promis deschiderea în scurt timp a podului Rădăuţi - Lipcani, ulterior autorităţile locale române anunţând că acest lucru se va produce până la 12 februarie. În prima perioadă, la Rădăuţi, postul vamal va fi unul provizoriu, au anunţat autorităţile române. Ulterior, autorităţile din Botoşani vor face demersuri la guvernul român pentru construcţia unui se mai mult

Sursa: TimpulData: 2010-02-04Categorie:AutorităţiVizite:2880ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:4496ştirea în cache
Repartie Drumuri

Corporaţia Provocările Mileniului (SUA), în conlucrare cu Administraţia de Stat a Drumurilor, va desfăşura, în perioada 30 aprilie — 7 mai curent, un şir de discuţii publice axate pe elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectarea preliminară a unor segmente de drumuri naţionale în cadrul proiectului de reabilitare a drumurilor al Programului Compact. Discuţiile publice vor fi organizate zonal şi vor cuprinde mai multe localităţi rurale situate în preajma a trei drumuri ce urmează a fi renovate la prima etapă: M-2 (Sărăteni-Soroca-Unguri) — 135 km, M-14 (Bălţi-Criva) — 134 km şi M-21 (Chişinău-Dubăsari) — 36 km.

Prima întrunire va fi organizată, la 30 aprilie, începînd cu ora 10.00, în incinta sălii de festivităţi a primăriei comunei Grătieşti, aflată sub jurisdicţia municipiului Chişinău.

Obiectivu mai mult

Sursa: Ziarul de GardaData: 2009-04-29Categorie:ProiecteVizite:4440ştirea în cache
re?ele de comunica?ii electronice

Aplicarea unor proceduri noi, simplificate de acces a potenţialilor furnizori la piaţa reţelelor şi serviciilor publice în domeniul comunicaţiilor electronice şi tehnologia informaţiei, cu începere din 15 septembrie 2008, imprimă un nou suflu dezvoltării acestei pieţe, factor care va stimula concurenţa, diversificarea ofertelor şi va permite utilizatorilor să poată alege o gamă mai largă de servicii de calitate, la preţuri rezonabile.

O declaraţie în acest sens a făcut marţi, 30 septembrie, Sergiu Sâtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), în cadrul unei întâlniri la masa rotundă cu tema:„Noi facilităţi de acces a potenţialilor furnizori la piaţa reţelelor şi serviciilor în domeniul comunicaţiilor electronice şi tehnologia informaţiei”. La acţ mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-10-01Categorie:LegislaţieVizite:2243ştirea în cache
Licitatie

În cadrul concursului este scoasă la vânzare cota statului la uzina „Mezon” SA (91,836% din acţiuni) la preţul total de 81,5 mil. lei (5,95 mil.euro). Capitalul social al întreprinderii este de 75,074 mil. lei, valoarea nominală a unei fiind de 10 lei. De asemenea, la concursul de privatizare sunt scoase: 98,11% din acţiunile întreprinderii de transport SA „Maşrut” la preţul total de 12 mil. Lei (876 mii euro), 70,136% din acţiunile societăţii „Argint-Farm” SRL din Râşcani la preţul total de 1,125 mil. lei (82 mii euro), ÎS "Fabrica de Spirt din Briceni" la preţul de 500 mii lei (36,5 mii euro), Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie şi Virusologie din Chişinău, cu teren aferent de 9 ha la preţul de 600 mil. lei (43,8 mil. euro).

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice, la concurs pot participa persoane fiz mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-09-12Categorie:TranzacţiiVizite:2825ştirea în cache
Moldasig

Compania cu capital majoritar de stat Moldasig a fost procurată de Grupul de asigurări Rosgosstrah din Federaţia Rusă.

Potrivit Agenţiei de PR Parc Communications, rezultatele tranzacţiei vor fi făcute publice în cadrul uni conferinţe de presă programate pentru miercuri 10 septembrie. Conferinţa va fi susţinută de preşedintele Grupului Companiei Rosgosstrah, Danil Haciaturov, şi directorul general al Moldasig, Vitalie Bodea.

Societatea Internaţională de Asigurări Moldasig a fost fondată în anul 2002. Acţionari ai acestei societăţi sunt Banca de Economii S.A., cu o cotă de 51% şi întreprinderile de stat Calea Ferată din Moldova (25%) şi Poşta Moldovei (24%).

La momentul actual, cota Moldasig pe piaţa de asigurări din R. Moldova constituie 30,1 la sută. Potrivit informaţiei difuzate de compani mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-09-08Categorie:TranzacţiiVizite:2705ştirea în cache