Ştiri Imobiliare relevante la Municipiul Bălţi

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la lansarea pe linie a primului troleibuz asamblat la Chişinău, în conlucrare cu compania „Belkommunmash" din Minsk. Alte patru unităţi se află deja în atelierul Regiei Transport Electric (RTEC), unde are loc asamblarea. La eveniment au participat reprezentanţi ai delegaţiei UE în Moldova, ai companiei „Belkommunmash", reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi compozitorul Eugen Doga, cetăţan de onoare al municipiului Chişinău.

Primarul de Chişinău a calificat evenimentul de lansare pe linie a primului troleibuz asamblat la RTEC drept renaşterea industrială a municipiului Chişinău, mai ales că are loc în data de 17 iulie, când se împlinesc 576 ani de la prima atestare documentară a Chişinăului. Dorin Chirtoac mai mult

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2012-07-17Categorie:EvenimenteVizite:4762ştirea în cache

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4% faţă de perioada similară a anului trecut. Datele sunt prezentate de Întreprinderea de Stat Cadastru.
 
În timp ce datele Întreprinderii de Stat Cadastru arată o scădere de aproximativ 4 la sută la nivel naţional, agenţiilor imobiliare din Capitală prezintă informaţii potrivit cărora, piaţa imobiliară a scăzut chiar cu până la 20 la sută.
 
Cele mai scumpe apartamente sunt cele din sectorul Centru al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 850 de euro. Ceva mai ieftine sunt locuinţele din cartierul Râşcani, în medie un metru pătrat este de 725 de euro. În sectoarele Telece mai mult
Sursa: PublicaTVData: 2012-05-23Categorie:AnalizeVizite:4229ştirea în cache

La 1 aprilie 2012, R. Moldova va trece la planul de numerotare de tip „închis” care stabileşte un nou format de apelare a numerelor de telefonie fixă. Acesta prevede că utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele de abonat pentru telefonia fixă din localitatea sa şi/sau din alte zone geografice ale R. Moldova (municipii, raioane) prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre precum au făcut-o până în prezent. Despre aceasta a comunicat, în cadrul briefingului de astăzi (foto), Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2012-04-10Categorie:ProiecteVizite:3606ştirea în cache
O nou? fabric? la B?l?i a fost deschis? de Draexlmaier

În cadrul Zonei Economice Libere de la Bălți, a fost deschisă o fabrică care produce componente și echipamente electronice pentru automobile. Fabrica a fost deschisă de către concernul german Draexlmaier.

În anul 2007 a fost înființată compania în cauză, iar investițiile sale în reconstrucția zonei de producție a atins cifra de 3 milionae euro. Suprafața ocupată este de 8 mii metri patrați. Draexlmaier mai deține fabrici în peste 20 de țări ale lumii, iar compania are angajați în prezent 38 mii persoane.

Mercedes, Audi, Bugatti, Jaguar, Lexus, Porsche, BMW sun doar unele dinter numele mari pentru care întreprinderea de la Bălți va produce detalii pentru automobile.

mai mult
Sursa: ECOnomistData: 2011-05-11Categorie:ProiecteVizite:4160ştirea în cache
Agen?ia Na?ionala pentru Reglementare în Energetic?, ANRE

La solicitarea a zece operatori prestatori de servicii publice de alimentare cu energie termică prin sisteme centralizate din diferite localităţi ale ţării, Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat şi aprobat, în şedinţa sa publică din 2 februarie curent, tarifele la energia termică livrată de aceşti furnizori consumatorilor finali.
Agenţia a examinat cererile şi materialele privind ajustarea tarifelor de producere şi livrare a energiei termice consumatorilor finali prezentate de către următorii furnizori: S.A. „Termocom”, S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Î.M. „Termogaz” (mun. Bălţi), S.A. „Comgaz-Plus” (or. Ungheni), Î.M. „Reţelele Termice Călăraşi”, Î.M. „Centrale şi Reţele Termi mai mult

Sursa: ANREData: 2011-02-02Categorie:LegislaţieVizite:4025ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5601ştirea în cache
Sinohydro in Moldova

Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a întrevederilor pe care le-a avut şi a acţiunilor la care a participat, menţionînd îndeosebi întrevederile cu Premierul chinez  Wen JIABAO şi Primarul oraşului Shanghai, Han ZHENG, vizita la companiile HUAWEI  TECHNOLOGIES CO. LTD şi ZTE, întrevederea cu conducerea băncii China Exim Bank, semnarea unui acord în valoare de 62,4 mil. dolari SUA pentru reabilitarea drumurilor din Moldova cu Corporaţia SINOHYDRO, participarea la  Forumul economic Moldova-Shanghai, la inaugurarea Forumului „Summer Davos – 2010” etc. 

Vlad FILAT a menţionat că Moldova a primit din partea Chinei ajutor nerambursabil pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor în valoare de 3 mil. dolari şi echipament pentru organizarea mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-17Categorie:ProiecteVizite:2790ştirea în cache
Ministerul Finantelor Republica Moldova

În şedinţa de astăzi a Guvernului, a fost aprobată Hotărârea Guvernului „Cu privire la acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni”. Acest mecanism va substituie vechiul sistem de acordare a creditelor preferenţiale pentru unele categorii de populaţie.

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a spus că se vor acorda indemnizaţii persoanelor care deţin scrisori de garanţie eliberate de către autorităţile administraţiei publice locale până la data de 1 ianuarie 2010. Mărimea indemnizaţiei unice corespunde sumei indicate în scrisoarea de garanţie care urmează să fie acoperită din buget, a mai concretizat ministru. 

Totodată, acordarea indemnizaţiilor pentru deţinătorii scri mai mult

Sursa: Ministerul FinanţelorData: 2010-08-26Categorie:AutorităţiVizite:2532ştirea în cache
Aleea Clasicilor la B?l?i

Aleea Clasicilor a fost inaugurată oficial, la Bălţi, sâmbătă, 17 iulie.

Evenimentul a avut loc în prezenţa oficialilor locali şi oamenilor de cultură din Bălţi şi Chişinău, precum a şi a numeroşi orăşeni. Un sobor de preoţi a sfinţit arcul cu coloane, busturile lui Mihai Eminescu, Ion Creangă şi Grigore Vieru.

În cadrul ceremoniei, primarul de Bălţi, Vasili Panciuk, a declarat că inaugurarea Aleii Clasicilor este un eveniment important, „aceasta devenind deja un obiectiv îndrăgit de locuitorii oraşului”.

Prezent la ceremonia de inaugurare a Aleii Clasicilor, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Mihai Cimpoi a spus, între altele, că acest eveniment dă dovadă că „suntem în dialog cu Europa”.

Arhitectul-şef al mai mult

Sursa: HotNewsData: 2010-07-19Categorie:EvenimenteVizite:1883ştirea în cache
Locuinte noi la Causeni

Сoncernul "REGIONALCONSTRUCT", îşi propune să asigure locuitorii raioanelor cu locuinţe, în cadrul proiectului "Case pentru toţi". În prima etapă, la Comrat a fost pornită construcţia cartierului "Tineresc". Acum, compania a dat startul unui nou proiect imobiliar, la Căuşeni.

Pe o suprafaţă de peste 16 hectare vor fi construite zece blocuri de locuit, cu 650 de apartamente, dar şi 80 de vile. Primul bloc va fi terminat la sfârşitul anului viitor şi va avea cinci etaje şi mansardă. În total, locuitorii din Căuşeni pot beneficia de o sută de mii de metri pătraţi de spaţiu locativ. Preţul unui metru pătrat este de 300 de euro.

Locuitorii din Căuşeni apreciază proiectul lansat de concernul "REGIONALCONSTRUCT".

Noul proiect imo mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-12Categorie:ProiecteVizite:5501ştirea în cache