Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Sîngerei

Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:3172ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:3453ştirea în cache
carier? de nisip,Slobozia-Du?ca

Un bărbat din satul Slobozia-Duşca, raionul Criuleni, fostul judeţ Chişinău, s-a pomenit cu lotul de vie în mijlocul unei cariere de nisip. Asta pentru că n-a ajuns la o înţelegere de vânzare a terenului cu gestionarul acesteia. Dânsul îşi apără pământul, crezând cu tărie că, „azi, fiecare minte ţăranul după cum îi vine în gând”. Lucrările la carieră au început înainte ca aleşii locali să schimbe destinaţia terenului şi înainte ca Guvernul să emită o hotărâre de schimbare a destinaţiei terenului din agricol în teren cu destinaţie specială. Cu toate acestea, firma îşi caută liniştită de afacere.

S-a trezit cu o carieră de nisip în grădină!

„Vecinul a vândut terenul, fiindcă soţia e în Italia, celălalt vecin l-a vândut şi el. Pilonii din capătul viei mele sunt deterioraţi. Eu nu-mi mai pot lucra via. În ţara mai mult

Sursa: Jurnal.mdData: 2008-05-20Categorie:AlteleVizite:7659ştirea în cache

Deşi luna aprilie este dedicată activităţilor de voluntariat în vederea îmbunătăţirii situaţiei ecologice a Republicii Moldova, orăşelul Şoldăneşti nu dispune de o staţie de epurare sau de o gunoişte autorizată şi, din această cauză, râul Ciorna se transformă într-un dezastru ecologic periculos pentru sănătatea locuitorilor.

Mai mulţi consilieri raionali din Şoldăneşti susţin că cea mai gravă problemă a raionului este problema canalizării şi lipsa unei gunoişti autorizate amenajată adecvat necesităţilor localnicilor. Membrul Consiliului raional Şoldăneşti, Nicolae Mândru (în imagine, al doilea din stânga), afirmă că râul Ciorna, care se află în apropierea oraşului, este murdar şi plin de gunoaie, iar copacii din apropierea satului Şestaci sunt împodobiţi cu pungi şi ambalaje ale diferitor produse, care au fost arunca mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-25Categorie:ProiecteVizite:2701ştirea în cache

Locuitorii din satele Floritoaia Veche si Grozasca din raionul Ungheni au acces la mijloacele de transport, dupa ce drumul care leaga cele doua localitati a fost reparat, cu suportul financiar al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova (PNUD), al Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Internationala (SIDA) si al Fundatiei Soros-Moldova.

Agentia INFOTAG transmite cu referire la surse din PNUD ca pentru repararea celor 5 km de drum s-au alocat 273 mii lei ($24 mii), dintre care contributia primariei Floritoaia Veche a fost de 15%, sub forma de materiale de constructie.

Floritoaia Veche este una din 20 de localitati incluse in proiectul PNUD "Dezvoltare Comunitara", care beneficiaza de suport financiar de la PNUD pentru rezolvarea problemelor stringente. Proiectul contribuie la mobilizarea comu mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-02-06Categorie:AlteleVizite:2740ştirea în cache