Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Străşeni

Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3706ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5601ştirea în cache
Parcul National Orhei

Crearea Parcului Naţional Orhei — primul de acest gen în ţară — ce va cuprinde 20,4 mii de hectare şi va include 15 sate din două raioane, Orhei şi Străşeni, este unul dintre rezultatele pentru care lucrează în prezent proiectul Ministerului Mediului al Republicii Moldova, finanţat de Fondul Global de Mediu şi implementat de Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, şi axat pe gestionarea eficace a ariilor protejate din Republica Moldova, informează PNUD Moldova.

În contextul Anului Internaţional al Biodiversităţii 2010 şi Zilei Mondiale a Mediului, marcată la 5 iunie 2010, Primul Parc Naţional din Moldova este privit de reprezentanţii Ministerului şi ai PNUD Moldova ca un mecanism de consolidare şi extindere a ariilor protejate fragmentate din diferite categorii de protecţie.
< mai mult

Sursa: Ziarul de GardaData: 2010-06-04Categorie:ProiecteVizite:6216ştirea în cache
Teren de golf in Chisinau Republica Moldova

La întrevedere a participat şi Nicolae JURAVSCHI, Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova.

Nicolae JURAVSCHI a făcut o prezentare a oamenilor de afaceri italieni, menţionînd că aceştea doresc să investească în construcţia unui teren de golf în Republica Moldova.

„De mai mult timp se vorbeşte despre construcţia acestui teren de golf şi dorim ca lucrurile să înceapă să se mişte. Deja au fost achiziţionate 40 hectare de teren, unde investitorii planifică să construiască terenul de golf, un complex hotelier, o pistă atletică, două săli sportive. În total, investiţia este estimată la 20-25 mln. euro”, a spus Nicolae JURAVSCHI. 

Investitorii italieni au menţionat că ei sînt interesaţi să demareze lucrările de constr mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-05-14Categorie:ProiecteVizite:1596ştirea în cache
Apa potabila, robinet

Mai mult de jumătate din populaţia Republici Moldova nu are acces la surse sigure de apă potabilă, iar în mediul rural acest indicator depăşeşte 83%, transmite Info-Prim Neo cu referire la echipa de implementare a proiectului elveţian Apă şi Sanitaţie în Moldova - ApaSan. 

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) este în Moldova de zece ani, dar începând cu 2010 dă startul unei noi etape, a spus într-o conferinţă de presă directorul rezident Georgette Bruchez. ApaSan promovează sistemele decentralizate de aprovizionare cu apă. Scopul general al proiectului este să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a sănătăţii publice printre prin sporirea accesului durabil la apă potabilă. “În următoarea perioadă SCD va sprijini două direcţii de bază: mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2010-03-13Categorie:ProiecteVizite:2355ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:4496ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2345ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.
mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211490ştirea în cache
ProCredit Bank

Banca comerciala „ProCredit Bank” a deschis la 11 decembrie, o noua reprezentanta in sectorul Botanica al capitalei. Reprezentanta nr. 9 Chisinau – Botanica este amplasata pe strada Sarmizegetusa 1.

Potrivit avizului bancii, la noua reprezentanta clientii bancii vor putea beneficia de un spectru larg de servicii: depozite, conturi de economii, conturi curente, carduri bancare, transferuri banesti, schimb valutar, etc.

De mentionat ca la moment „ProCredit Bank” dispune de 15 reprezentante, in Chisinau, Orhei, Straseni, Hancesti si Ialoveni.

BC „ProCredit Bank” face parte din Grupul ProCredit, prezent in 22 de tari ale lumii. Este o banca internationala cu 100% capital strain, actionarii fondatori ai bancii fiind ProCredit Holding AG, Germania (90,7692%) si Stichting DOEN-Postcode Loterij/Spon mai mult

Sursa: ReporterData: 2008-12-11Categorie:EvenimenteVizite:66592ştirea în cache
B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Suportul financiar acordat Republicii Moldova prin intermediul proiectelor realizate de BERD se cifrează la 100 mln. Euro a declarat Olivier Descamps, Business Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ieri, 28 noiembrie. În cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, Olivier Descamps a remarcat că se bucură de relaţiile stabilite între BERD şi Republica Moldova care constituie un rezultat al cooperării constructive pe parcursul mai multor ani.

“Planurile imediat următoare ale BERD în Moldova vizează proiectul privind finanţarea lucrărilor de renovare a Aeroportului Internaţional Chişinău, care va constitui 20 mln. Euro. Totodată, instituţia si-a reiterat intenţia de a continua proiectul privind modernizarea drumurilor pe teritoriul Republicii Moldova” a mai reprezentantul BERD mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-11-29Categorie:ProiecteVizite:2055ştirea în cache