Ştiri Imobiliare relevante la UNIMEDIA

Apa potabila

11,3 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în raionul Nisporeni: primăriile Nisporeni, Vărzăreşti şi Grozeşti din Republica Moldova. 

Un Acord în acest sens va fi semnat la 24 iunie de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), Delegaţia Uniunii Europene (EUD) şi Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare a Elveţiei (SDC).

Agenţia Austriacă a fost nominalizată ca responsabil major pentru implementarea proiectului în comun cu partenerii din R.Moldova.

În urma implementării acestui proiect vor beneficia de acces nelimitat lă apă potabilă calitativă circa 23 000 locuitori din localităţile menţionate.

mai mult
Sursa: UNIMEDIAData: 2011-06-22Categorie:ProiecteVizite:4002ştirea în cache
Robert's Coffee Logo

În ciuda crizei financiare, cea mai mare reţea de cafenele din ţările scandinave, Robert s Coffee îşi anunţă venirea pe piaţa R. Moldova. Conform comunicatului de presă remis către UNIMEDIA, restaurantul deja a închiriat spaţiu într-un centru de business din centrul Chişinăului, urmând ca acestă să se deschidă în luna august a anului curent. Restaurantul va beneficia de o sală spaţioasă şi de o terasă confortabilă. Robert`s Coffee şi-a câstigat popularitatea datorită unui sortiment larg de cafea servita clienţilor – originala, espresso, aromatizata, decofeinizată, precum şi ceai pentru toate gusturile – verde, negru, de plante, aromatizat, cu diverse amestecuri. Toate acestea sunt prezente şi in meniul de la Chisinau, impreuna cu deserturile delicioase. Potrivit traditiei, gurmanii vor avea posibilitatea sa urmareasca procesul de p mai mult
Sursa: UNIMEDIAData: 2009-06-22Categorie:ProiecteVizite:1409ştirea în cache
Terenuri de step?

Comisia Europeană contribuie la reabilitarea terenurilor de stepă din Republica Moldova. Astfel experţii europeni în agricultura au aplicat tehnologii avansate în restabilirea şi conservarea ecosistemului de stepă din raionul Cahul. La 3 martie curent, în localitatea Tartaul de Salcie, raionul Cahul, a avut loc însămânţarea terenului degradat de păşune cu seminţe native de plante colectate în ariile naturale de stepă. Acţiunea a fost desfăşurată în aria demonstrativă din localitate, fiind parte a proiectului „Utilizarea durabilă şi integrată a terenurilor de stepă din Eurasia" al Comisiei Europene în Republica Moldova şi are drept scop reabilitarea terenurilor de stepă degradate.

„Metoda respectivă de reabilitare a pajiştilor este non-costisitoare", a declarat Marcela Vatamaniuc, coodonatoarea proiectului. "Aceste plante mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2009-03-05Categorie:AutorităţiVizite:3175ştirea în cache
Complexul Hotelier Codru

Complexul hotelier Codru a fost vândut companiei „Daranian Holding” în cadrul unui concurs anunţat de Agenţia Proprietăţii Publice. Amintim că Alianţa Moldova Noastră, la data de 17 decembrie, a pichetat Guvernul pentru a atenţiona opinia publică că începe vânzarea - cumpărarea la preţ de nimic de către „clientela comunistă a ultimelor active importante din patrimoniul economic al Republicii Moldova”.

De asemenea, în cadrul concursului a fost vândută şi intreprinderea vinicolă “Vinuri Ialoveni” la preţul de 17,05 mil. lei (1,7 mil. dolari SUA) companiei moldovenesti “Cariston Max”. Capitalul social al fabricii este de 6,7 mil. lei.

În acset sens, la manifestaţie Oleg Cernei, consilier municipal AMN, a declarat: „Totul este o înscenare - vindem, dar tot noi, comuniştii, cumpărăm, iar banii de stat vor fi fo mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-30Categorie:TranzacţiiVizite:2864ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:3453ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.
mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211490ştirea în cache
Plantatii de Vita de Vie

Subvenţiile acordate de Guvern pentru plantaţiile noi de viţă de vie vor fi practi dublate până în anul 2012. Prima majorare de 20% va fi operată în 2010. Potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate miercuri, 26 noiembrie, mijloacele fondului pentru susţinerea înfiinţării plantaţiilor viticole vor fi majorate în perioada anilor 2010-2012 cu 20 la sută anual.

Directorul general al Agenţiei Agroindustriale «Moldova-Vin», Iurie Carp, a menţionat că în urma implementării acestei hotărâri, în 2010 compensaţia acordată pentru plantarea unui hectar de vie va constitui 30 mii lei, în 2011 – 35 mii de lei şi în 2012 – 40 mii de lei, faţă de 25 mii de lei acordate în prezent.

În 2008 în acest scop din bugetul de stat au fost alocate 86 mln lei.

Potrivit datelor Agenţiei Agroindustriale «Moldova-Vin», an mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-11-30Categorie:LegislaţieVizite:2608ştirea în cache
B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Suportul financiar acordat Republicii Moldova prin intermediul proiectelor realizate de BERD se cifrează la 100 mln. Euro a declarat Olivier Descamps, Business Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ieri, 28 noiembrie. În cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, Olivier Descamps a remarcat că se bucură de relaţiile stabilite între BERD şi Republica Moldova care constituie un rezultat al cooperării constructive pe parcursul mai multor ani.

“Planurile imediat următoare ale BERD în Moldova vizează proiectul privind finanţarea lucrărilor de renovare a Aeroportului Internaţional Chişinău, care va constitui 20 mln. Euro. Totodată, instituţia si-a reiterat intenţia de a continua proiectul privind modernizarea drumurilor pe teritoriul Republicii Moldova” a mai reprezentantul BERD mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-11-29Categorie:ProiecteVizite:2055ştirea în cache
Casa

Criza creditelor pentru populatie din Republica Moldova ar putea duce la o stagnare sau chiar la o situatie de criza pe piata imobiliara, avertizeaza expertii moldoveni, potrivit Rador care citeaza Radio Romania Actualitati. Printre cauzele care ar putea duce la o astfel de criza pe piata imobiliara din tara vecina se numara scaderea dramatica a creditarii populatiei cu peste 50% in ultimele sase luni ca urmare a inaspririi politicilor monetare ale Bancii Nationale si cresterea dobanzilor la credite la 18-20%.


La acestea se adauga majorarea preturilor in constructii, dar si la apartamentele vechi, care au atins pragul de 1.000-1.200 de euro pe metrul patrat.

"Specialistii avertizeaza asupra impactului acestor evolutii asupra pietei constructiilor, dar si al tranzactiilor imobiliare, prin scaderea c mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-07-22Categorie:AnalizeVizite:1638ştirea în cache
Pre?urile la apartamente se apropie de cele ale Uniunii Europene

Apartamentele din capitală s-au scumpit luna trecută cu doi la sută, asta înseamnă că într-o singură lună la preţul locuinţelor s-au adaugat între 500 şi 1000 de euro, indiferent de zona amplasării. Mai grav este că, potrivit experţilor, apartamentele vor continua să se scumpească, anunţă ProTV Chişinău. Amintim că cel puţin 200 de companii dintre cele 315 intervievate de IDIS Viitorul au anunţat că pregătesc scumpiri în următoarele trei-patru luni. Vânzătorii se aşteaptă la noi scumpiri, iar cumpărătorii dimpotrivă speră cel puţin într-o stopare a creşterii preţurilor.

"Preturile vor urca anul acesta pana la 1000 euro pe metru patrat", iar „la locuinţele noi evoluează la fel ca şi cele ale apartamentelor vechi. În acest an a fost introdusă TVA la lucrările de construcţie, a fost interzisă darea în exploatare a apartamen mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-06-12Categorie:AnalizeVizite:1821ştirea în cache