Ştiri Imobiliare relevante la Infotag

Cel mai bun drum din Republica Moldova, Comrat-Cimislia

Chişinău. Corporaţia „Provocările Mileniului” va acorda Moldovei $262 mil. pentru implementarea Programului „Compact”, ce include proiecte investiţionale axate pe infrastructura de irigare, agricultura de valoare înaltă şi reabilitarea drumurilor. Acordul de asistenţă nerambursabilă a fost semnat vineri la Washington de vicepremierul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă, şi directorul executiv al Corporaţiei, Daniel Yohanes.

Serviciul de presă al Guvernului a relatat pentru INFOTAG că Daniel Yohanes a menţionat că prin intermediul „Compact” Corporaţia doreşte să aprofundeze parteneriatul cu cetăţenii din Republica Moldova, orientat spre susţinerea unei creşteri economice durabile.

„Guvernului RM îi revine marea responsabili mai mult

Sursa: InfotagData: 2010-01-25Categorie:ProiecteVizite:1461ştirea în cache

Chişinău. În prima jumătate a anului curent numărul mediu lunar al vînzărilor de apartamente din Chişinău s-a redus cu 55%, iar preţurile au scăzut cu 20%. Acestea sînt datele analizei pieţei efectuate de bursa imobiliară „Lara”.

După cum transmite INFOTAG, specialiştii menţionează că în iunie un metru pătrat de imobil costa în medie 694 euro, faţă de 887 euro anul trecut.

Specialiştii „Lara” consideră că scăderea preţurilor şi a volumului de vînzări a fost influenţată, în special, de micşorarea transferurilor de la gastarbaiteri, aşteptarea micşorării în continuare a preţurilor, problemele financiare ale companiilor de construcţii, scumpenia creditelor ipotecare, aşteptarea stabilităţii politice şi economice în ţară.

Piaţa loturilor de teren s-a dublat, însă preţurile au scăzut cu 25% faţă mai mult

Sursa: InfotagData: 2009-07-10Categorie:AnalizeVizite:1502ştirea în cache
Centru de S?n?tate

În comuna găgăuză Beşalma a fost deschis un centru de sănătate dotat cu echipament modern.

După cum transmite INFOTAG cu referire la pagina oficială a Găgăuziei, spitalul staţionar de zi are 20 de locuri. Graţie echipamentului modern, aici va fi asigurat un nivel calitativ de deservire medicală.

„Noul centru are toate condiţiile pentru a acorda ajutorul medical atît copiilor, cît şi adulţilor. Noi am primit un electrocardiograf nou, un aparat de măsurare a cantităţii zahărului în sînge, cîntare pentru copii şi adulţi. De la 1 iulie va începe să lucreze un laborator, vom avea şi propria stomatologie. Pentru o activitate mai eficientă, centrul a fost dotat cu calculatoare şi acces la Internet”, a menţionat medicul-şef Petru Receanu la ceremonia oficială de deschidere.

Reconstrucţia centrului d mai mult

Sursa: InfotagData: 2009-06-11Categorie:EvenimenteVizite:2495ştirea în cache
Glorinal

Compania de construcţii „Glorinal” a dat în exploatare complexul locativ modern „Testemiţanu” aflat în apropierea viaductului din sectorul Centrul al capitalei.

Solicitat de INFOTAG, managerul pe vînzări al companiei Olesea Pereman a spus că acest complex cuprinde şapte case cu nouă etaje, cu 240 de apartamente şi cu o suprafaţă totală de 20,3 mii metri.

„Orăşelul locativ include două centre de parcare cu două niveluri, o curte spaţioasă şi o infrastructură dezvoltată, începînd cu magazine şi centre medicale şi terminînd cu saloane de frumuseţe”, a spus Pereman.

Potrivit ei, toate apartamentele din complex au fost vîndute la preţul de 450-550 euro pentru un metru pătrat.

„Înşişi locatarii sînt investitorii apartamentelor. Imediat ce sînt achitate primele cotizaţii pentru apart mai mult

Sursa: InfotagData: 2009-06-08Categorie:EvenimenteVizite:7615ştirea în cache
lot de p?mînt

Agenţia Proprietăţii Publice pe lîngă Ministerul Economiei şi Comerţului, în colaborare cu Ministerul Apărării, au anunţat concursul comercial pentru privatizarea a trei loturi de pămînt pentru construcţii în Chişinău. Anterior aici erau amplasate unităţi militare.

Surse din cadrul Agenţiei au comunicat pentru INFOTAG că primul lot de pămînt cu o suprafaţă de 7,123 ha se află pe str. Vasile Lupu, 28, în apropierea parcului Valea Morilor. Preţul iniţial al acestuia este de 88,6 mil. lei.

Alte două loturi cu o suprafaţă de 3,123 şi 0,166 ha se află pe str. Testimiţanu, 3. Preţul iniţial al loturilor este stabilit la 31,1 mil. lei şi, respectiv, 1,65 mil. lei.

La concurs pot participa atît locuitorii moldovei, cît şi cetăţenii străini, achitînd participarea de garanţie de 200 mii lei. Document mai mult

Sursa: InfotagData: 2008-12-30Categorie:LegislaţieVizite:2030ştirea în cache

Proprietari ai firmelor de construcţii, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu discută la Chişinău oportunitatea creării Casei Sociale a Construcţiilor (CSC), entitate înfiinţată de parteneri sociali din sector, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu, preşedinte al CSC din România, a comunicat că scopul iniţial al proiectului era finanţarea muncitorilor din construcţii pe timp de iarnă. Cu alte cuvinte, aceştia nu intrau în şomaj fiind plătiţi dintr-o sursă paritară, alternativă fondului de şomaj.

Potrivit lui Laurenţiu Plosceanu, pe durata celor zece ani de activitate a CSC au fost identificate şi alte oportunităţi. Actualmente partenerii pot beneficia în perioadele active de muncă, în baza fondurilor pe care mai mult

Sursa: InfotagData: 2008-04-11Categorie:AlteleVizite:1786ştirea în cache

Chişinău. Autorităţile cu atribuţii de administrare şi deetatizare a proprietăţii publice sînt Guvernul, prin intermediul organelor centrale de specialitate (în cazul proprietăţii de stat) şi autorităţile publice locale de nivelul II şi I (în cazul proprietăţii unităţilor teritorial-administrative), a specificat Cabinetul de Miniştri, în Regulamentul cu privire al privatizarea încăperilor nelocuibile date în locaţiune, aprobat în şedinţa de miercuri, transmite Agenţia INFOTAG.

Comentînd documentul, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, a subliniat că delimitarea competenţelor este o prevedere de principiu. Anterior, autorităţile publice locale, de exemplu, primăriile care intenţionau să privatizeze un activ aflat la balanţa lor, urmau să vină obligatoriu la Chişinău ca să obţină acordul Guvernului, al mai mult

Sursa: InfotagData: 2008-03-06Categorie:AlteleVizite:2484ştirea în cache
B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să ofere Moldovei un credit în sumă de 70 mln. euro pentru finanţarea operaţiunilor de creditare ipotecară şi leasing, s-a anunţat într-o conferinţă de presă, susţinută de delegaţia Consiliului de Directori al BERD, la finalul vizitei de două zile în R.Moldova.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Terence Brown, reprezentant al Băncii Europene de Investiţii în Consiliul de Directori al BERD şi purtător de cuvînt al delegaţiei, a relevat că noul produs va fi lansat pe piaţă în viitorul apropiat prin intermediul unor linii de creditare, deschise în băncile locale - atît cele cu care BERD colaborează acum, cît şi în altele. Brown a amintit că, acum, BERD implementează în Moldova proiecte în sumă de 30 mln. euro, iar în anul 2008 va lansa alte 11- 12 proiecte, în mai mult

Sursa: InfotagData: 2007-12-03Categorie:AlteleVizite:2786ştirea în cache

Chişinău. Ritmul implementării Programului de trecere la noul sistem de evaluare a bunurilor imobiliare în scopul impozitării de la valoarea de piaţă a acestora (cadastrul imobiliar) este lent, a constatat, miercuri, Guvernul, după ce a audiat informaţia prezentată de Alexadru Banicov, directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru.


Potrivit Agenţiei INFOTAG, obiectivele Programului pentru perioada mai-octombrie 2007 prevedeau efectuarea lucrărilor de evaluare a bunurilor comerciale şi industriale complicate, a garajelor din cooperativele de construcţii şi a loturilor din întovărăşirile pomi-legumicole cu vilele construite pe acestea.


Banicov a relevat că Agenţia a aprobat normele de timp şi tarifele pentru lucrările de evaluare a bunurilor comerciale şi industriale complicate, formular mai mult

Sursa: InfotagData: 2007-11-29Categorie:AlteleVizite:1665ştirea în cache

Chişinău. Banca centrală (BCT) şi procuratura Transnistriei vor monitoriza obligatoriu operaţiunile financiare în valoare de peste 185,5 mii ruble locale (peste $20 mii), şi tranzacţiile cu imobile de peste 795 mii rub. (peste $90 mii), potrivit proiectului de lege privind contracararea legalizării (spălării) veniturilor obţinute pe cale criminală, pe care comitetul pentru politică economică, buget şi finanţe l-a propus Sovietului Suprem (SS) regional pentru adoptare, în prima lectură.

Potrivit reporterului Agenţiei INFOTAG din Tiraspol, documentul a fost elaborat prin analogie cu cel din Rusia şi reglementează drepturile şi responsabilităţile persoanelor fizice şi juridice, procedurile după care organele competente urmează să supravegheze operaţiunile cu bani şi imobile, dar nu prevede înfiinţarea unei autorităţi noi, c mai mult

Sursa: InfotagData: 2007-11-06Categorie:AlteleVizite:1808ştirea în cache