Ştiri Imobiliare relevante la Orasul Chişinău

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:3981ştirea în cache

 Primaria municipiului Chisinau informeaza ca din data de 1 mai 2013, strada Alexandru Diordita, tronsonul cuprins între str. Cosmonautilor si str. Columna, va avea statut de zona pietonala. Acest proiect are drept scop revitalizarea centrului istoric al orasului Chisinau, prin crearea unui spatiu viabil si atragator, precum si conditii necesare pentru odihna locuitorilor si oaspetilor capitalei.

 
Pâna la data deschiderii zonei pietonale din str. A. Diordita, în perimetrul respectiv vor fi reparate fatadele imobilelor si sistemele de scurgere a apelor pluviale, vor fi curatati copacii, va fi aplicat marcajul rutier si vor fi instalate semne si dispozitive rutiere corespunzatoare. De asemenea, vor fi amenajate parcaje publice, conform schemei de organizare a circulatiei rutiere.
mai mult
Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2013-03-20Categorie:ProiecteVizite:5587ştirea în cache

 Pe parcursul anului 2012, în registrul bunurilor imobile au fost efectuate 375853 de înregistrări, ceea ce constituie cu 0,02 % (75 înregistrări) mai mult decât pe parcursul anului 2011 (375778). 

 
Numărul tranzacțiilor imobiliare (vânzare-cumpărare, moştenire, donații, schimb) înregistrate în cadastrul bunurilor imobile în anul 2012, onstituie 276539, sau cu 0,3% (815 înregistrări) mai puțin decât în anul 2011 (277354). 
 
Numărul tranzacțiilor de vânzare – cumpărare a bunurilor imobile înregistrate în anul 2012 constituie 105462, sau cu 2 % (2001 înregistrări) mai puțin decât în anul 2011 (107463). 
 
Numărul ipotecil mai mult
Sursa: Intreprinderea de stat "Cadastru"Data: 2013-02-18Categorie:AnalizeVizite:24370ştirea în cache

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unei table de şah de 16 metri pătraţi, amplasată în Scuarul Catedralei. Acţiunea vine în ajutor pasionaţilor „sportului minţii" să poată profita de un joc în aer liber, astfel încât, în spaţiul public să existe mai multă interacţiune, mai multă activitate sănătoasă. Piesele sunt confecţionate din lemn, au înălţimea de 50-100 cm şi pot fi manevrate uşor.

Edilul capitalei a ţinut asă menţioneze că şahul este un sport al strategiei, al minţii. "Pentru noi în special, cei din Republica Moldova, cred că e binevenit să reuşim să gândim cu 2-3 paşi înainte, aşa cum se întâmplă în şah. Şi acest sport să ne ajute să fim pregătiţi în tot mai mult

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2012-08-08Categorie:ProiecteVizite:9931ştirea în cache

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la lansarea pe linie a primului troleibuz asamblat la Chişinău, în conlucrare cu compania „Belkommunmash" din Minsk. Alte patru unităţi se află deja în atelierul Regiei Transport Electric (RTEC), unde are loc asamblarea. La eveniment au participat reprezentanţi ai delegaţiei UE în Moldova, ai companiei „Belkommunmash", reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi compozitorul Eugen Doga, cetăţan de onoare al municipiului Chişinău.

Primarul de Chişinău a calificat evenimentul de lansare pe linie a primului troleibuz asamblat la RTEC drept renaşterea industrială a municipiului Chişinău, mai ales că are loc în data de 17 iulie, când se împlinesc 576 ani de la prima atestare documentară a Chişinăului. Dorin Chirtoac mai mult

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2012-07-17Categorie:EvenimenteVizite:4214ştirea în cache
Tren reutilat Calea Ferata din Moldova

mtid.gov.md

Trenurile interne ale ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM) au început a fi reutilate. Astăzi în gara feroviară din Chişinău a fost prezentat în cadrul unei ceremonii oficiale primul tren reutilat, din cele 14, destinate modernizării.

Trenul cu patru vagoane, unul de clasa I şi celelalte de clasele II şi III a fost renovat în baza unui acord de modernizare dintre CFM şi S.C. Remar S. A. din oraşul Paşcani, România. La eveniment au participat, conducerea Ministerului Transporturilor,ai IS,, Calea Ferată din Moldova, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, miniștri, deputați și reprezentanții Mass Media.

În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a declarat că noul tren reutilat conform mai mult

Sursa: MINISTERUL TRANSPORTURILORData: 2012-06-05Categorie:EvenimenteVizite:6815ştirea în cache

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4% faţă de perioada similară a anului trecut. Datele sunt prezentate de Întreprinderea de Stat Cadastru.
 
În timp ce datele Întreprinderii de Stat Cadastru arată o scădere de aproximativ 4 la sută la nivel naţional, agenţiilor imobiliare din Capitală prezintă informaţii potrivit cărora, piaţa imobiliară a scăzut chiar cu până la 20 la sută.
 
Cele mai scumpe apartamente sunt cele din sectorul Centru al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 850 de euro. Ceva mai ieftine sunt locuinţele din cartierul Râşcani, în medie un metru pătrat este de 725 de euro. În sectoarele Telece mai mult
Sursa: PublicaTVData: 2012-05-23Categorie:AnalizeVizite:3684ştirea în cache

La 1 aprilie 2012, R. Moldova va trece la planul de numerotare de tip „închis” care stabileşte un nou format de apelare a numerelor de telefonie fixă. Acesta prevede că utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele de abonat pentru telefonia fixă din localitatea sa şi/sau din alte zone geografice ale R. Moldova (municipii, raioane) prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre precum au făcut-o până în prezent. Despre aceasta a comunicat, în cadrul briefingului de astăzi (foto), Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2012-04-10Categorie:ProiecteVizite:3262ştirea în cache
Centrul de Medicin? Tradi?ional? Chinez?

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Centrului de Medicină Tradiţională Chineză la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.
Vlad Filat a mulţumit Guvernului chinez pentru ajutorul constant oferit ţării noastre în diverse domenii şi a menţionat că relaţiile dintre cele două ţări cunosc o ascensiune deosebită în ultimii ani. Totodată, Premierul i-a felicitat pe cei care vor munci, ori se vor trata la Centrul de Medicină Tradiţională Chineză.
"Sănătatea reprezintă o prioritate în activitatea Guvernului Republicii Moldova. Cu siguranţă că investiţia făcută este una necesară şi eficientă pentru viitorul unei ţări", a remarcat Vlad Filat mai mult

Sursa: MoldpresData: 2011-06-24Categorie:EvenimenteVizite:6298ştirea în cache
Energie Eoliana in Republica Moldova

Mete BORA, preşedintele Grupului de Companii „Summa", a spus că recent au fost finisate măsurările vîntului pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
„În baza acestor măsurări va fi întocmită o hartă a vînturilor. De asemenea, toată informaţia tehnică o vom transmite Guvernului Republicii Moldova şi sperăm că acestea vor ajuta ţara Dvs. să acceseze noi proiecte în vederea producerii energiei eoliene", a spus Mete BORA.
Preşedintele „Summa" a menţionat că proiectul privind producerea energiei eoliene în Republica Moldova se desfăşoară în temenii stabiliţi, astfel încît în luna decembrie a anului curent va fi produsă energie eoliană cu capacitatea de 75 de MW.
Vlad FILAT a spus că Republica Moldova are nevoie de diversif mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2011-06-21Categorie:ProiecteVizite:4329ştirea în cache