Ştiri Imobiliare relevante la Satul Bubuieci

Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3494ştirea în cache

SA „Apă-Canal Chişinău” a încheiat lucrările de reabilitare a apeductului cu D-600, din str. Uzinelor, de la str. Grădina Botanică până la comuna Bubuieci. Respectiva conductă magistrală alimentează cu apă comuna Bubuieci şi satul Bâc, localităţi care intră în componenţa municipiului Chişinău. Apeductul are o lungime de 1535 metri, iar lucrările de proiectare şi de construcţie a tronsonului au fost executate de SA „Apă-Canal Chişinău”.

Până acum, la conductă au fost branşaţi toţi consumatorii din aceste localităţi. Costul de deviz al proiectului este de peste 3 milioane lei. Până la 25 iulie a.c., vor fi efectuate lucrările de asfaltare şi amenajare a teritoriului, pe unde a fost construit apeductul.

Potrivit directorului SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, reabilitarea reţelelor de alimentare cu mai mult

Sursa: Comunicate.mdData: 2009-07-20Categorie:EvenimenteVizite:1752ştirea în cache

Graţie aprobării în toamna anului trecut a noului tarif la apă (5 lei/m3), situaţia financiară a SA „Apă-Canal Chişinău” (ACC) se îmbunătăţeşte. Însă, cert este faptul că acest tarif auster nu va asigura investiţii în domeniu atât în 2008, cât şi în următoarea perioadă, a declarat luni, 18 februarie, directorul ACC, Constantin Becciev, transmite Info-Prim Neo.

Sursa citată afirmă că în planul de activitate al întreprinderii sunt planificate doar lucrări ce ţin de reparaţii curente şi de reparaţii capitale a reţelelor din dotare.

În aceste condiţii, spune Becciev, nu pot fi soluţionate mai multe probleme investiţionale stringente, inclusiv aprovizionarea cu apă potabilă a comunei Bubuieci. Potrivit lui, localitatea riscă să rămână fără apă din cauză că apeductul care leagă Chişinăul de comună este totalme mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2008-02-19Categorie:AlteleVizite:1473ştirea în cache