Ştiri Imobiliare relevante la Satul Bîc

SA „Apă-Canal Chişinău” a încheiat lucrările de reabilitare a apeductului cu D-600, din str. Uzinelor, de la str. Grădina Botanică până la comuna Bubuieci. Respectiva conductă magistrală alimentează cu apă comuna Bubuieci şi satul Bâc, localităţi care intră în componenţa municipiului Chişinău. Apeductul are o lungime de 1535 metri, iar lucrările de proiectare şi de construcţie a tronsonului au fost executate de SA „Apă-Canal Chişinău”.

Până acum, la conductă au fost branşaţi toţi consumatorii din aceste localităţi. Costul de deviz al proiectului este de peste 3 milioane lei. Până la 25 iulie a.c., vor fi efectuate lucrările de asfaltare şi amenajare a teritoriului, pe unde a fost construit apeductul.

Potrivit directorului SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, reabilitarea reţelelor de alimentare cu mai mult

Sursa: Comunicate.mdData: 2009-07-20Categorie:EvenimenteVizite:1752ştirea în cache

De la 1999 încoace, când a început să se ţină evidenţa tranzacţiilor, numărul operaţiilor de vânzare-cumpărare a apartamentelor a fost în continuă creştere: de la 11177 - în 1999, până la 23008 - în 2005. Fireşte, s-au majorat şi preţurile. Diminuarea acestui indicator s-a produs în 2006, când s-au vândut numai 17064 de apartamente - cu peste 13 la sută mai puţine decât un an în urmă. Şi în 2008 comercializarea acestui tip de proprietăţi a continuat să se diminueze, indicatorul respectiv, potrivit unor pronosticuri, urmând să coboare până la nivelul de circa 15 mii.

Peste jumătate din tranzacţiile de vânzare-cumpărare a apartamentelor au loc la Chişinăul. Potrivit datelor Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, anul trecut în capitală au fost înregistrate 8615 de asemenea tranzacţii - cu tocmai circa 60 la sută mai puţin mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-01-28Categorie:AnalizeVizite:2766ştirea în cache
Kiss FM devine SBS Broadcastig

Grupul pan-european ProSiebenSat1 Media A G, prin filiala sa din Romania, SBS Broadcasting Media SRL, a preluat integral postul de radio Kiss FM Chisinau, prin majorarea participatiei la capitalul social al companiei detinatoare a postului de radio.

“Suntem bucurosi ca am finalizat aceasta tranzactie si privim cu incredere catre potentialul pe care il reprezinta piata de media si de advertising din Republica Moldova”, a declarat Florin Ciobica, Managing Director SBS Broadcasting Romania – Radio Division.

In Romania, SBS Broadcasting opereaza retelele radio Kiss Fm, Magic Fm, One Fm si posturile Prima Tv si Kiss Tv. ProSiebenSat.1 Media AG este unul dintre liderii audiovizualului european, detinand 26 de canale gratuite de televiziune si 22 de retele radio in 13 tari din Europa.

mai mult
Sursa: Comunicate.mdData: 2008-12-22Categorie:TranzacţiiVizite:1638ştirea în cache
Casa din lemn

Compania Antatex-Group activează pe piaţa din Moldova deja de zece ani. Care este activitatea principală a companiei şi cum aţi evoluat pe parcursul acestei perioade?

Am început să prelucrăm lemnul într-un mod anume, pentru a ne evidenţia de celelalte companii ce activează pe piaţă în acest domeniu. Am găsit o nişă liberă şi ne-am axat anume pe acest segment. Activitatea de bază a companiei este producţia şi realizarea bârnelor galvanizate, la fel şi construcţia caselor din bârne — „de la proiect până la cheie“, cu aplicarea tehnologiilor moderne şi a materialelor de finisaj. Noi facem case de cele mai diverse mărimi şi stiluri, de la pavilioane, saune şi băi, până la reşedinţe reprezentative. Toată această producţie este ecologic pură.

Ce investiţii au fost efectuate până în prezent în dezvoltarea compani mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-07-30Categorie:ProiecteVizite:4033ştirea în cache
Agropensiune

Valentina Duda, antreprenoare din satul Slobozia Duşca, îşi transformă casa într-o veritabilă pensiune turistică

O afacere destul de profitabilă în mediul rural este creşterea răsadului pentru flori şi legume. Valentina Duda, o doamnă de 38 de ani din satul Slobozia Duşca, raionul Criuleni, gestionează anume o astfel de afacere are şi ea deschisă o afacere de acest gen sub denumirea de gospodăria ţărănească “Valentina Duda”. Totuşi, antreprenoarea nu se limitează la ceea ce a obţinut şi se gândeşte la diversificarea afacerii şi creşterea profitabilităţii. Proiectul Valentinei Duda presupune deschiderea a unei pensiuni turistice pentru care are şi denumire - “Trei muşcate”.

Valentina Duda a absolvit Facultatea de viticultură, pomicultură şi legumicultură a Universităţii Agrare de Stat din Moldova în anul 1 mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-07-16Categorie:ProiecteVizite:4781ştirea în cache
Imobil Locativ

În plină dezvoltare a sectorului de construcţii, numărul caselor de locuit date în folosinţă începe să se reducă. Se pare că ar fi vorba despre o stagnare sau criză pe segmentul până acum doi ani suprasolicitat, marele companii orientându-se către construcţia de centre de business şi oficii, spaţii industriale, dar şi către proiectele rezidenţiale de elită.

După o creştere anuală în medie de peste 20 la sută pe parcursul a cinci ani, în anul 2007 şi primul trimestru al anului 2008 s-a înregistrat o scădere pe segmentul case de locuit date în folosinţă. Dacă în anul trecut s-a produs o diminuare de 16,0%, în primul trimestru al anului curent darea în folosinţă a caselor de locuit s-a redus cu 26,3%.

"Piaţa va creşte cu 20-30% în următorii ani" sau "preţurile la apartamente vor continua să crească”. De câte mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2008-06-02Categorie:AnalizeVizite:2870ştirea în cache

Colaboratorii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) au amendat 20 de agenti economici care au majorat in mod artificial si excesiv preturile la ciment. Suma amenzilor aplicate se ridica la peste 200 mii de lei.

Potrivit CCCEC, profitand de situatia de presupusa criza pe piata cimentului, agentii economici au creat un deficit artificial, stabilind adaosuri comerciale la produs de pana la 70 la suta, ceea ce a generat un adevarat haos pe linia preturilor.

Astfel, 1 tona de ciment, care costa in jur de 1 800 lei, pret care include toate cheltuielile de transport si adaosurile prevazute de legislatie, putea fi cumparata, in lunile martie-aprilie curent, cu 2 400 lei – 3 000 lei. In acelasi timp, sacul de 50 kg de ciment cu pretul maxim de achizitie de 90 de lei, era comercializat mai mult

Sursa: ReporterData: 2008-05-20Categorie:AutorităţiVizite:1863ştirea în cache

Deşi luna aprilie este dedicată activităţilor de voluntariat în vederea îmbunătăţirii situaţiei ecologice a Republicii Moldova, orăşelul Şoldăneşti nu dispune de o staţie de epurare sau de o gunoişte autorizată şi, din această cauză, râul Ciorna se transformă într-un dezastru ecologic periculos pentru sănătatea locuitorilor.

Mai mulţi consilieri raionali din Şoldăneşti susţin că cea mai gravă problemă a raionului este problema canalizării şi lipsa unei gunoişti autorizate amenajată adecvat necesităţilor localnicilor. Membrul Consiliului raional Şoldăneşti, Nicolae Mândru (în imagine, al doilea din stânga), afirmă că râul Ciorna, care se află în apropierea oraşului, este murdar şi plin de gunoaie, iar copacii din apropierea satului Şestaci sunt împodobiţi cu pungi şi ambalaje ale diferitor produse, care au fost arunca mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-25Categorie:ProiecteVizite:2505ştirea în cache

În capitală există, la ora actuală, zeci de imobile în construcţie care nu dispun de autorizaţiile necesare. Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat în cadrul şedinţei de astăzi de la Primărie că, odată cu încălzirea timpului, în Chişinău vor fi şi mai multe construcţii neautorizate. Potrivit administraţiei publice locale, cele mai multe construcţii unde actele nu sunt în regulă au fost depistate în sectorul centru al capitalei. În legătură cu acest fapt, primarul Dorin Chirtoacă a opinat că fenomenul porneşte de la tergiversarea perfectării actelor prezentate de agenţii economici la subdiviziunile de resort ale primăriei. După cum informează „Jurnal de Chişinău” Dorin Chirtoacă a făcut aluzie la faptul că funcţionarii publici ar încerca să ia mită pentru eliberarea actelor necesare.

„Pentru obţinerea unei autorizaţii de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-04-07Categorie:AlteleVizite:1284ştirea în cache

Construcţia blocurilor locative din Chişinău decurge în condiţii legale şi respectând toate normele din domeniu, a declarat viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu.Lucrările de construcţie sunt efectuate, în mare parte, doar de câteva companii mari. Cu toate acestea, deşi sunt respectate toate prevederile legislative, au fost descoperite şi o serie de ilegalităţi. Principala abatere care a fost remarcată de Nistor Grozavu este expirarea perioadei de autorizare pentru construcţie.

Astfel, la companiile „Amic” şi „Macons-prim”, care deţin în prezent câte 5 unităţi de construcţii, au fost depistate mai multe nereguli ce ţin de evidenţa documentaţiei. Pe această cale, lucrările în toate aceste unităţi de muncă au fost sistate, a remarcat Grozavu.

Primarul mai mult

Sursa: FluxData: 2008-03-03Categorie:AlteleVizite:1231ştirea în cache