Ştiri Imobiliare relevante la Orasul Căuşeni

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:4572ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5601ştirea în cache
Locuinte noi la Causeni

Сoncernul "REGIONALCONSTRUCT", îşi propune să asigure locuitorii raioanelor cu locuinţe, în cadrul proiectului "Case pentru toţi". În prima etapă, la Comrat a fost pornită construcţia cartierului "Tineresc". Acum, compania a dat startul unui nou proiect imobiliar, la Căuşeni.

Pe o suprafaţă de peste 16 hectare vor fi construite zece blocuri de locuit, cu 650 de apartamente, dar şi 80 de vile. Primul bloc va fi terminat la sfârşitul anului viitor şi va avea cinci etaje şi mansardă. În total, locuitorii din Căuşeni pot beneficia de o sută de mii de metri pătraţi de spaţiu locativ. Preţul unui metru pătrat este de 300 de euro.

Locuitorii din Căuşeni apreciază proiectul lansat de concernul "REGIONALCONSTRUCT".

Noul proiect imo mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-12Categorie:ProiecteVizite:5501ştirea în cache
Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:3172ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:3453ştirea în cache
Gazoduct

Ministerul Economiei şi Comerţului a anunţat că magistrala de presiune înaltă Bălţi-Ungheni, care are o lungime totală de 126 km, va fi dată în exploatare în primăvara anului 2009. Această constatare a fost făcută de grupul de experţi condus de către viceministrul Economiei şi Comerţului, Tudor Copaci.

Construcţia gazoductului a început în mai 2008. Până în prezent au fost construite 25 de kilometri de reţea, din oraşul Bălţi până la hotarul între raioanele Sângerei şi Făleşti, iar până la finele anului curent sunt planificate a fi construite încă 62 de kilometri de gazoduct.

Potrivit datelor Ministerului Economiei şi Comerţului, gazoductul magistral va asigura cu gaze naturale circa 250 de localităţi din raioanele Sângerei, Teleneşti, Făleşti şi Ungheni. Autorităţile locale ale acestor localităţi mai mult

Sursa: FluxData: 2008-08-25Categorie:ProiecteVizite:3224ştirea în cache
VictoriaBank

Victoriabank isi largeste reteaua de filiale si reprezentante in sudul tarii. La 19 august, banca a inaugurat o noua reprezentanta, in orasul Ceadar-Lunga, pe str. Lomonosov 17 si este pregatita sa ofere produse si servicii pentru locuitorii acestui oras, care numara circa 20 mii de persoane. Tot la 19 august, Victoriabank a deschis o noua reprezentanta in Chisinau, pe str. Calea Orheiului 109, din micro-raionul Posta Veche, zona a sectorului Rascani.

Ambele reprezentante ofera o gama larga de produse bancare dintre care diverse tipuri de depozite cu rata dobanzii de pana la 26%, carduri bancare, etc. Clientii vor putea efectua transferuri rapide peste hotare prin intermediul sistemelor de transferuri MoneyGram, Blizko, Migom, Bistraia Pochta si alte sisteme. La fel, vor putea achita si pentru diverse servicii, inclusiv mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-08-21Categorie:EvenimenteVizite:3292ştirea în cache
Casa din lemn

Compania Antatex-Group activează pe piaţa din Moldova deja de zece ani. Care este activitatea principală a companiei şi cum aţi evoluat pe parcursul acestei perioade?

Am început să prelucrăm lemnul într-un mod anume, pentru a ne evidenţia de celelalte companii ce activează pe piaţă în acest domeniu. Am găsit o nişă liberă şi ne-am axat anume pe acest segment. Activitatea de bază a companiei este producţia şi realizarea bârnelor galvanizate, la fel şi construcţia caselor din bârne — „de la proiect până la cheie“, cu aplicarea tehnologiilor moderne şi a materialelor de finisaj. Noi facem case de cele mai diverse mărimi şi stiluri, de la pavilioane, saune şi băi, până la reşedinţe reprezentative. Toată această producţie este ecologic pură.

Ce investiţii au fost efectuate până în prezent în dezvoltarea compani mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-07-30Categorie:ProiecteVizite:4263ştirea în cache
Autostrada

Pentru constructia si reconstructia drumurilor nationale si internationale din Republica Moldova vor putea fi utilizate in exclusivitate materiale de constructie ce corespund standardelor europene cu aplicarea tehnologiilor internationale.

In acest scop Guvernul a aprobat recent o hotarare de modificare si completare a unui sir de acte legislative.

Potrivit ministrului Constructiilor si Dezvoltarii Regionale Vladimir Baldovici, in prezent, calitatea materialelor de constructie folosite la reparatia drumurilor lasa de dorit si nu corespund standardelor europene.

Astfel, in vederea asigurarii constructiei drumurilor de tip european va fi realizat un complex de masuri, inclusiv de reglementare a calitatii materialelor de constructie utilizate, a utilajelor, de retehnologizare si reacreditare a mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-05-16Categorie:LegislaţieVizite:2081ştirea în cache

Agenţia proprietaţii publice de pe lângă Ministerul Economiei şi Comerşului a anunţat că la licitaţiile cu „strigare” la Bursa de Valori vot fi scoase loturi unice ale pachetelor de acţiuni, mărimea cărora variază de la 100% până la 11,2%.


Astfel, din pachetele de acţiuni a 53 de întreprinderi expuse spre vânzare, la 21 societăţi pe acţiuni statul deţine mai mut de 75% din acţiuni – Fabrica Avicolă „Tochile” din satul Sipoteni, SA „Fermenttutun” din Drochia, „Combinatul auto nr.1” din Bălţi, SA „Tipografia Străşeni” etc.


La 7 societăţi pe acţiuni cota statului e între 75% şi 51% - Firma de producere şi comerţ „Tebas” din Chişinău, SA „Ceramica T” din Taraclia etc.


La 9 întreprinderi cota statului este între 51% şi 30% - SA „Fabrica de conserve din Anenii Noi”, S mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-02-20Categorie:AlteleVizite:2214ştirea în cache