Ştiri Imobiliare relevante la Orasul Hînceşti

Astazi, 30 octombrie 2013, a fost semnat contractul de grant între Autoritatea de Management al Programului Operațional România-Moldova-Ucraina 2007-2013 și Consiliul Raional Hîncești pentru restaurarea complexului arhitectural „Manuc- Bey" din or. Hîncești. Proiectul va fi aplicat pe parcursul anilor 2014-2015.

Complexul include nouă edificii care urmează să fie renovate. Este vorba de Conacul „Manuc-Bey", care are 4 nivele, Clădirea Contesei, Castelul Vânătoresc, Casa Vechilului, Turnul de pază, Biserica armenească, fântâna arteziană, grajdurile şi trecerile subterane care încep din apropierea Conacului şi se extind sub tot oraşul Hînceşti.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova a alocat peste 20 de milioane de lei din mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2013-10-31Categorie:ProiecteVizite:4848ştirea în cache
500 mii dolari SUA pentru lichidarea consecin?elor inunda?iilor

Un document în acest sens a fost semnat astăzi de către Prim-ministrul Vlad FILAT şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Chinei în Republica Moldova, Fang LI.

Prim-ministrul Vlad FILAT a adresat mulţumiri Guvernului Republicii Populare Chineze şi poporului chinez pentru asistenţa oferită ţării noastre, menţionînd că acest gest este un semn frumos de respect şi prietenie.

Premierul a specificat că asistenţa în valoare de 500 mii dolari SUA are o destinaţie concretă, şi anume: instalarea unui sistem de tratare a apei, care va asigura cu apă potabilă de calitate localitatea Nemţeni, afectată de inundaţiile din vara anului 2010. Vlad FILAT a precizat că mijloacele financiare respective vor fi operaţionale din ziua de luni, 8 noiembrie 2010, urmînd ca, la începutul săptămîn mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-11-04Categorie:ProiecteVizite:1887ştirea în cache
Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3330ştirea în cache
Sinohydro in Moldova

Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a întrevederilor pe care le-a avut şi a acţiunilor la care a participat, menţionînd îndeosebi întrevederile cu Premierul chinez  Wen JIABAO şi Primarul oraşului Shanghai, Han ZHENG, vizita la companiile HUAWEI  TECHNOLOGIES CO. LTD şi ZTE, întrevederea cu conducerea băncii China Exim Bank, semnarea unui acord în valoare de 62,4 mil. dolari SUA pentru reabilitarea drumurilor din Moldova cu Corporaţia SINOHYDRO, participarea la  Forumul economic Moldova-Shanghai, la inaugurarea Forumului „Summer Davos – 2010” etc. 

Vlad FILAT a menţionat că Moldova a primit din partea Chinei ajutor nerambursabil pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor în valoare de 3 mil. dolari şi echipament pentru organizarea mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-17Categorie:ProiecteVizite:2491ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului a comunicat că la moment sunt demarate lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hânceşti. Acestea au început la finele lunii februarie, iar în prezent se efectuează lucrări de mobilizare şi de pregătire a şantierului.

Reabilitarea drumului Chişinău-Hânceşti este efectuată de către firma finlandeză Lemminkainen Infra Oy, în baza contractului semnat la data de 19 ianuarie 2009 între Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” şi compania finlandeză.

Compania va efectua reparaţia capitală a drumului care va cuprinde lucrări de reabilitare a îmbrăcămintei rutiere, a anumitor structuri inginereşti şi lucrări pentru consolidarea terasamentului pe sectoarele deteriorate. De asemenea, parametrii de drum vor fi îmbunătăţiţi prin adăugarea unei benzi suplimenta mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-04-15Categorie:ProiecteVizite:2535ştirea în cache
Cel mai bun drum din Republica Moldova, Comrat-Cimislia

Traseul Chisinau – Hincesti va fi reconstruit pe parcursul acestui an. Un acord in acest sens a fost semnat de catre ministrul constructiilor si dezvoltarii teritoriului, Vladimir Baldovici, si Kalle Kauppi, reprezentantul Companiei finlandeze „Lemminkainen”.

Dupa cum a comunicat Vladimir Baldovici, drumul Chisinau-Hincesti va fi reabilitat in baza Acordului de creditare cu Banca Europeana de Investitii, conform Strategiei Infrastructurii Transportului Terestru pe anii 2008 – 2017.

Lungimea acestui sector de drum este de 14 km, iar costul total se ridica la 13,5 mln. euro. Conform contractului lucrarile de reabilitare vor fi realizate in perioada 2009-2010.

Lucrarile de constructie urmeaza sa demareze in primavara acestui an.

mai mult
Sursa: The NewsData: 2009-01-21Categorie:ProiecteVizite:2985ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.
mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211482ştirea în cache
Victoriabank la Hincesti

Victoriabank a inaugurat o filiala la Hincesti. Aceasta este localizata chiar in centrul orasului, pe str. Mihalcea Hincu, 129.

Intr-un aviz al bancii se mentioneaza ca noua filiala va oferi clientilor servicii cum ar fi depozite in lei si in valuta straina, inclusiv si noul depozit Aniversare care ofera dobanzi de 24% in lei si de 15% in USD si euro in termen scurt, credite bancare, diferite tipuri de transferuri internationale rapide de bani, cum ar fi Western Union, MoneyGram, Unistream, s.a., precum si transferuri SWIFT.

De asemneea noua filiala va oferi diverse carduri bancare ale sistemelor internationale VISA International si MasterCard, inclusiv si Cardul Multifunctional care include in sine patru conturi ce permit inmultirea banilor, activarea unei linii de credit, primirea de bonusuri pentru past mai mult

Sursa: ReporterData: 2008-12-02Categorie:EvenimenteVizite:2526ştirea în cache
Moldasig

Compania cu capital majoritar de stat Moldasig a fost procurată de Grupul de asigurări Rosgosstrah din Federaţia Rusă.

Potrivit Agenţiei de PR Parc Communications, rezultatele tranzacţiei vor fi făcute publice în cadrul uni conferinţe de presă programate pentru miercuri 10 septembrie. Conferinţa va fi susţinută de preşedintele Grupului Companiei Rosgosstrah, Danil Haciaturov, şi directorul general al Moldasig, Vitalie Bodea.

Societatea Internaţională de Asigurări Moldasig a fost fondată în anul 2002. Acţionari ai acestei societăţi sunt Banca de Economii S.A., cu o cotă de 51% şi întreprinderile de stat Calea Ferată din Moldova (25%) şi Poşta Moldovei (24%).

La momentul actual, cota Moldasig pe piaţa de asigurări din R. Moldova constituie 30,1 la sută. Potrivit informaţiei difuzate de compani mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-09-08Categorie:TranzacţiiVizite:2222ştirea în cache
Autostrada

Pentru constructia si reconstructia drumurilor nationale si internationale din Republica Moldova vor putea fi utilizate in exclusivitate materiale de constructie ce corespund standardelor europene cu aplicarea tehnologiilor internationale.

In acest scop Guvernul a aprobat recent o hotarare de modificare si completare a unui sir de acte legislative.

Potrivit ministrului Constructiilor si Dezvoltarii Regionale Vladimir Baldovici, in prezent, calitatea materialelor de constructie folosite la reparatia drumurilor lasa de dorit si nu corespund standardelor europene.

Astfel, in vederea asigurarii constructiei drumurilor de tip european va fi realizat un complex de masuri, inclusiv de reglementare a calitatii materialelor de constructie utilizate, a utilajelor, de retehnologizare si reacreditare a mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-05-16Categorie:LegislaţieVizite:2076ştirea în cache