Ştiri Imobiliare relevante la Orasul Ocniţa

Tren reutilat Calea Ferata din Moldova

mtid.gov.md

Trenurile interne ale ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM) au început a fi reutilate. Astăzi în gara feroviară din Chişinău a fost prezentat în cadrul unei ceremonii oficiale primul tren reutilat, din cele 14, destinate modernizării.

Trenul cu patru vagoane, unul de clasa I şi celelalte de clasele II şi III a fost renovat în baza unui acord de modernizare dintre CFM şi S.C. Remar S. A. din oraşul Paşcani, România. La eveniment au participat, conducerea Ministerului Transporturilor,ai IS,, Calea Ferată din Moldova, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, miniștri, deputați și reprezentanții Mass Media.

În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a declarat că noul tren reutilat conform mai mult

Sursa: MINISTERUL TRANSPORTURILORData: 2012-06-05Categorie:EvenimenteVizite:6849ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5099ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3995ştirea în cache
Ciment

In Moldova va fi construita o noua uzina de ciment. Surse din cadrul Guvernului au comunicat ca uzina va fi construita in raionul Ocnita, pe teritoriul fostei uzine de zahar din orasul Frunze.

Potrivit estimarilor, la etapa initiala in constructia intreprinderii vor fi investite minim 100 mln lei. Proiectul va fi realizat de investitorii locali in comun cu cei straini.

Prim-viceprim ministru, ministrul Economiei si Comertului, Igor Dodon a anuntat anterior, ca in Moldova ar putea fi construita inca o uzina de ciment, pentru a asigura cerintele interne in acest produs.

Mentionam ca in anul curent s-a produs un deficitul de ciment cauzat de faptul ca Uzina de ciment din Rabnita a inceput sa exporte circa 95 la suta din cimentul produs, in conditiile in care uzina nu asigura in totalitate piata mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-08-06Categorie:ProiecteVizite:2926ştirea în cache
Inundatii

Autoritatile Republicii Moldova au facut publice datele prealabile ale dezastrului provocat de inundatiile de pe raurile Prut si Nistru, transmite Agentia DECA-press.
Conform datelor operative ale Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, in total pe tara au fost inundate 401 de case, inclusiv 228 deteriorate.
Cele mai afectate sunt localitatile din raionul Briceni (satele Drepcauti, Criva, Balasinesti, Sirauti si oraselul Lipcani, unde au fost inundate 263, inclusiv 222 deteriorate. In lunca raului Prut a mai avut de suferit si raionul Rascani cu un numar de 22 case inundate, inclusiv sase deteriorate.
In lunca raului Nistru, in raionul Ocnita au fost inundate 47 de case/obiecte, inclusiv si scoala din Calarasauca, in raionul Soroca – 16 case inundate, in raionul Soldanesti – opt case inundate, raio mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-08-05Categorie:AnalizeVizite:4648ştirea în cache