Ştiri Imobiliare relevante la Orasul Tiraspol

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:3981ştirea în cache

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la lansarea pe linie a primului troleibuz asamblat la Chişinău, în conlucrare cu compania „Belkommunmash" din Minsk. Alte patru unităţi se află deja în atelierul Regiei Transport Electric (RTEC), unde are loc asamblarea. La eveniment au participat reprezentanţi ai delegaţiei UE în Moldova, ai companiei „Belkommunmash", reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi compozitorul Eugen Doga, cetăţan de onoare al municipiului Chişinău.

Primarul de Chişinău a calificat evenimentul de lansare pe linie a primului troleibuz asamblat la RTEC drept renaşterea industrială a municipiului Chişinău, mai ales că are loc în data de 17 iulie, când se împlinesc 576 ani de la prima atestare documentară a Chişinăului. Dorin Chirtoac mai mult

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2012-07-17Categorie:EvenimenteVizite:4214ştirea în cache
Parc Industrial

Proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la crearea parcului industrial Bioenergagro

Unul din obiectivele Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova "Integrare Europeană: libertate, Democraţie, Bunăstare" 2009-2013 este crearea în republică a parcurilor industriale. Practica europeană a demonstrat, că acestea sunt un instrument eficient de atragere a investitorilor în dezvoltarea economiei bazată pe competitivitate. 

Parcul industrial oferă investitorilor teren şi infrastructură pentru implementarea proiectelor investiţionale, reduce esenţial din timpul, cheltuielile şi riscurile antreprenorilor legate de lansarea afacerii, precum şi creează premise pentru implementarea tehnologiilor performante şi fabricarea în baza acestora a produselor competitive, mai mult

Sursa: Ministerul EconomieiData: 2010-11-03Categorie:ProiecteVizite:3265ştirea în cache
Traseului auto interna?ional Marea Baltic?  Marea Neagr?

Republica Moldova va fi parte a unui proiect de construcţie a traseului auto internaţional care va lega Marea Baltică cu Marea Neagră, a declarat viceministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Vasile Ursu, în cadrul conferinţei internaţionale „Dezvoltarea legăturilor de transporturi în zona Mării Baltice şi a Mării Negre”, desfăşurată joi, 23 aprilie.
„Construcţia traseului care va uni porturile Mării Baltice şi Mării Negre va permite dezvoltarea economică a celor şapte state prin care acesta va trece”, a remarcat oficialul.
Potrivit lui Vasile Ursu, traseul de importanţă internaţională va traversa Republica Moldova, de la vama Sculeni, prin Chişinău, apoi prin Gura Bâcului, la Tiraspol. „Acest traseu, fiind unul internaţional, de viteză înaltă, va ocoli localităţile pentru securitatea populaţiei”, a subliniat mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-04-23Categorie:ProiecteVizite:3871ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2025ştirea în cache
Teren de Fotbal

Clubul de fotbal Sfîntul Gheorghe din Suruceni a dat în folosinţă un teren de fotbal cu iarbă artificială, care corespunde tuturor rigorilor de desfăşurare a meciurilor din cadrul Campionatului Moldovei la Fotbal Divizia A.

Suprafaţa sintetică este o donaţie a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, iar lucrările de instalare au fost efectuate cu suportul clubului din localitate, care participă în campionatul naţional, Divizia A şi în campionatele pentru copii şi juniori. Lucrările au durat aproximativ două luni.

Sergiu Caraman, preşedintele Clubului de Fotbal Sfîntul Gheorghe şi director al Şcolii de fotbal cu acelaşi nume, a declarat pentru BASA-press că în prezent clubul dispune practic, de toate condiţiile pentru a desfăşura antrenamente pe tot parcursul anului. Aceasta, în opinia lui, este „un moment foart mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-10Categorie:EvenimenteVizite:4353ştirea în cache
Administratia Smirnov

Preţurile la locuinţe în oraşul Tiraspol rămân practic la acelaşi nivel, pe fundalul unui declin în alte regiuni, remarcă Victor Dragan directorul Centrului de date imobiliare „Globus”.

Preţul maxim de 900 dolari/m.p., este cerut pentru locuinţele din centrul oraşului.
Un apartament cu o odaie în Tiraspol costă în medie 21 mii de dolari.

Terenurile nu sunt obiect de vânzare-cumpărare. Însă parcelele pe care sunt ridicate casele vechi sunt foarte scumpe. În funcţie de locaţie, pentru 1 ar se plăteşte în medie 6 mii de dolari.

Compania de construcţii „Stroitrest” din Tiraspol, cu 170 de muncitori în state, a dat în exploatare în ultimii 5 ani mai mult de 600 de apartamente. Administraţia întreprinderii afirmă că, deşi indirect, criza internaţională îi afectează activitatea. Scumpirea ap mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2008-12-09Categorie:AnalizeVizite:1728ştirea în cache
Terenuri aferente

Agenţii economici din raioane şi sate vor putea să cumpere terenurile aferente întreprinderilor la un preţ cu mult mai mic decât cel actual, potrivit unor modificări la Legea cu privire la preţul normativ şi modul de cumpărare-vânzare a terenurilor de pământ, operate de Parlament la sfârşitul săptămânii trecute.

Proiectul a fost adoptat în prima lectură de către Parlament şi urmează a fi examinat în lectură definitivă. Potrivit noilor coeficiente, preţul de vânzare a unui hectar de teren aferent va constitui: la Chişinău şi Bălţi 903,3 mii lei, în municipiile Tiraspol, Bender - 542 mii lei, în centrele raionale, la Comrat, Ciadâr Lunga, Vulcăneşti - 271 mii lei, în alte oraşe - 90,3 mii lei, în sate - 45 mii lei. În prezent, preţul este de 903,3 mii lei, indiferent de locul amplasării terenului de pământ. Preţul, conside mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-10-20Categorie:LegislaţieVizite:2507ştirea în cache
Ghid Imobiliar

Miercuri, 15 octombrie, în incinta Centrului Internaţional de Business SkyTower va fi lansat, în premieră pentru R. Moldova, Ghidul Imobiliar 2008, care se vrea un produs media-fotografie a pieţei imobiliare.

Ghidul Imobiliar 2008 include informaţii despre 75 complexe locative din Chişinău, cu un total de 190 de blocuri şi circa 12 000 de apartamente. De asemenea, Ghidul conţine informaţii despre 10 proiecte imobiliare locative din regiuni, inclusiv opt complexe locative din oraşele Cricova, Ialoveni, Ungheni, Anenii Noi, Stăuceni, Comrat, Tiraspol şi două complexe rezidenţiale de tip vilă din vecinătatea comunelor Condriţa şi Ghidighici.

În Ghid mai sunt plasate informaţii despre proiecte comerciale: patru centre de oficii din Chişinău, patru Centre comerciale din Chişinău, Bălţi şi Orhei.

mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-10-15Categorie:ProiecteVizite:2591ştirea în cache
Pamant

Costul la pamantului va scadea, deoarece Parlamentul a stabilit, vineri, noi coeficienti de micsorare a pretului de vanzare-cumparare a pamantului, noteaza DECA-press.
La 31 decembrie 2006, a expirat termenul de aplicare a coeficientilor de micsorare a pretului pamantului. In rezultat, acesta s-a majorat de cateva ori si a ajuns sa fie de 903,3 mii lei pentru un hectar, indiferent de localitate – Chisinau sau oricare sat din republica.
Potrivit proiectului de lege votat vineri de deputati in prima lectura, un hectar de pamant in Chisinau si Balti va costa 903,3 mii lei, cresterea, comparativ cu 1 ianuarie 2007, fiind de 3,3 ori si, respectiv, 6,7 ori; in municipiile Tiraspol si Bender – 542 mii lei (de 4 ori); centrele raionale, municipiul Comrat, orasele Ceadar-Lunga si Vulcanesti – 271 mii lei (trei ori); celelalte oras mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-03Categorie:LegislaţieVizite:2486ştirea în cache