Ştiri Imobiliare relevante la Satul Recea

Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2048ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.
mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211482ştirea în cache
B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Suportul financiar acordat Republicii Moldova prin intermediul proiectelor realizate de BERD se cifrează la 100 mln. Euro a declarat Olivier Descamps, Business Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ieri, 28 noiembrie. În cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, Olivier Descamps a remarcat că se bucură de relaţiile stabilite între BERD şi Republica Moldova care constituie un rezultat al cooperării constructive pe parcursul mai multor ani.

“Planurile imediat următoare ale BERD în Moldova vizează proiectul privind finanţarea lucrărilor de renovare a Aeroportului Internaţional Chişinău, care va constitui 20 mln. Euro. Totodată, instituţia si-a reiterat intenţia de a continua proiectul privind modernizarea drumurilor pe teritoriul Republicii Moldova” a mai reprezentantul BERD mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-11-29Categorie:ProiecteVizite:2047ştirea în cache
Ambasada SUA

Guvernul SUA va acorda Republicii Moldova 11,9 mln USD pentru realizarea unor studii de fezabilitate in vederea examinarii situatiei in domeniul infrastructurii drumurilor si a sistemelor de irigare.

Un memorandum de intelegere in acest sens a fost semnat la 20 noiembrie, de vicepresedintele Corporatiei SUA Millenium Challenge (MCC) pentru Dezvoltarea Programului Compact, John Hewko si premierul Zinaida Greceanii.

Potrivit unui aviz al Ambasadei SUA la Chisinau, prin acest memorandum se lanseaza urmatoarea etapa a programului Compact pentru Moldova.

Prezent la ceremonia de semnare, ambasadorul SUA, Asif Chaudhry a spus ca „documentul reprezinta o realizare semnificativa in dezvoltarea acordului privitor la Programul Compact pentru Moldova si un semn al angajamentului Statelor Unite pentru pa mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-20Categorie:AutorităţiVizite:1670ştirea în cache
Autostrada

Vicepresedintele Bancii Europene pentru Reconstructii si Dezvoltare (BERD), Brigida Schmognerova, a declarat, miercuri, la Chisinau, ca institutia pe care o reprezinta va urgenta proiectul de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, releva DECA-press.
Declaratia a fost facuta de catre oficialul BERD in cadrul unei intrevederi cu premierul Zinaida Greceanai.
Schmognerova a spus ca BERD este disponibila sa sa deschida, in Moldova, linii de creditare pentru asigurarea aprovizionarii cu resurse energetice din contul gestionarii resurselor regenerabile.
In acelasi timp, BERD ar fi interesata si in sustinerea producerii de legume si fructe ecologice, pentru care in Moldova sunt conditii reale de crestere, iar piata de desfacere poate fi gasita, fara indoiala, in Europa.
Pana la sfarsitul anului curent, mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-08Categorie:ProiecteVizite:1995ştirea în cache
Sectorul de Constructii

Constructorii şi-au celebrat vineri, 8 august curent, ziua profesională în condiţiile în care statul şi întreaga societate sunt preocupaţi de asigurarea cu spaţiu locativ a sinistraţilor care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Prezenţi la ceremonie, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din domeniul construcţiilor au constatat, că până la acest moment au procurat case pentru sinistraţii din raioanele de nord a ţării în valoare de 1 410 000 lei, acesta fiind doar un început.

În mesajul său de felicitare, premierul Zinaida Greceanîi a menţionat importanţa ramurii construcţiilor pentru economia ţării şi actualitatea acesteia. „Graţie muncii lucrătorilor din domeniul construcţiilor, se renovează oraşele şi satele noastre, sunt edificate noi obiecte de menire socială. Ramura construcţiilor este lider la moment în mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-08-13Categorie:AnalizeVizite:1819ştirea în cache
Inundatii

O suprafaţă de 7500 hectare (ha) de terenuri agricole din raioanele republicii au fost inundate, inclusiv 577 ha de terenuri aferente gospodăriilor casnice. Pagubele estimate în agricultură ridicându-se la circa 65 milioane de lei.
Despre situaţia creată în urma inundaţiilor a fost discutată în cadrul unei şedinţe unde a participat prim-ministrul Zinaida Greceanîi şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, la 11 august.
Prim-ministrul a solicitat examinarea posibilităţilor ca familiilor ale căror terenuri agricole au fost afectate de inundaţii să li se acorde o compensaţie financiară unică. De asemenea, pentru evitarea îmbolnăvirii animalelor domestice au fost create 19 grupuri de lucru de medici veterinari. Aceştia au vaccinat deja, 54,5 mii de animale domestice.
Totodată, Tudor Potârniche, directorul adjunct al mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-08-13Categorie:AnalizeVizite:2201ştirea în cache
Constructia Retelelor de Gaz

Concernul Gazprom este dispus să construiască gazoducte magistrale în R. Moldova. Subiectul a fost pus în discuţie vineri al Moscova în cadrul întrevederii premierului moldovean Zinaida Greceanîi cu preşedintele consiliului de administrare companiei ruse, Alexei Miller.

Serviciul de presă la Guvernului de la Chişinău notează că Zinaida Greceanîi şi Alexei Miller au discutat posibilitatea implementării de către Gazprom a unor proiecte investiţionale pe teritoriul Moldovei, inclusiv de construcţie a gazoductelor magistrale. În acest scop în bugetul Moldova-Gaz deja sunt planificate cca 30 mln USD, iar în cadrul întrevederii s-a abordat posibilitatea majorării investiţiilor, se arată în informaţia oficială.

Potrivit sursei citate, Zinaida Greceanîi a salutat intenţia Gazprom de a investiţii în sectorul de con mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-06-20Categorie:ProiecteVizite:1616ştirea în cache
Turcia, Steag

Premierul R. Moldova, Zinaida Greceanâi susţine că organizarea în Turcia a unei expoziţii cu genericul „Fabricat în Moldova” ar fi un bun prilej de promovare a mărfurile moldoveneşti pe piaţa turcă.

Prim-ministrul moldovean a făcut această declaraţie în cadrul întrevederii pe care a avut-o vineri, 6 iunie 2008, cu noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în R. Moldova, Ahmet Ferit Ulker.

Zinaida Greceanâi a menţionat că mediul de afaceri din Turcia este deja prezent în R. Moldova prin cele 360 companii cu capital turcesc. Premierul a menţionat, totodată, că, în prezent, climatul de afaceri din R. Moldova este mult mai bun faţă de anii precedenţi, informează un comunicat al Guvernului de la Chişinău.

La rândul său, Ahmet Ferit Ulker a menţionat că organizarea şedinţei Comisiei mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-06-06Categorie:AutorităţiVizite:2233ştirea în cache
Ciment,Saci de ciment

La finele lunii iunie 2008 Compania Lafarge va puse în funcţiune o nouă moară de ciment. Astfel, parcursul următorilor doi ani producţia de ciment va putea fi majorată cu 20%. Despre aceasta a anunţat preşedintele Consiliului SA Lafarge Ciment Moldova, Philippe Questiaux, care a avut o întrevedere cu prim-ministrul Zinaida Greceanâi.
Creşterea cererii pe piaţa internă pentru materialele de construcţii, a determinat compania Lafarge să-şi extindă capacităţile de producţie şi să examineze posibilitatea unor noi investiţii. Questiaux a declarat că în anul viitor, Lafarge Ciment Moldova intenţionează să instaleze utilaje suplimentare pentru diversificărea producţiei. Astfel capacităţile de producţie s-ar putea ridica la 1,2 milioane sau chiar 1,4 milioane tone anual, în funcţie de diversitatea producţiei.
Astfel, vânzări mai mult

Sursa: Presa.MDData: 2008-05-09Categorie:ProiecteVizite:1887ştirea în cache