Jumatate de milion de dolari pentru apa potabila sinistratilor de la Nemteni

500 mii dolari SUA pentru lichidarea consecin?elor inunda?iilor

Un document în acest sens a fost semnat astăzi de către Prim-ministrul Vlad FILAT şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Chinei în Republica Moldova, Fang LI.

Prim-ministrul Vlad FILAT a adresat mulţumiri Guvernului Republicii Populare Chineze şi poporului chinez pentru asistenţa oferită ţării noastre, menţionînd că acest gest este un semn frumos de respect şi prietenie.

Premierul a specificat că asistenţa în valoare de 500 mii dolari SUA are o destinaţie concretă, şi anume: instalarea unui sistem de tratare a apei, care va asigura cu apă potabilă de calitate localitatea Nemţeni, afectată de inundaţiile din vara anului 2010. Vlad FILAT a precizat că mijloacele financiare respective vor fi operaţionale din ziua de luni, 8 noiembrie 2010, urmînd ca, la începutul săptămînii viitoare, Comisia naţională pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor să aprobe o hotărîre în acest sens.

Prim-ministrul Vlad FILAT a menţionat că această asistenţă face parte din suportul în valoare de 3 mil. dolari SUA acordat de Guvernul Chinei şi anunţat în cadrul întrevederii sale cu Prim-ministrul Wen JIABAO din septembrie 2010.

Premierul a mai spus că Republica Moldova a beneficiat anterior de ajutor din partea Chinei pentru  reconstrucția drumului Hînceşti-Cimişlia şi de suport pentru Centrul de guvernare electronică.  Totodată, în cadrul vizitei Prim-ministrului Vlad FILAT în China s-a discutat despre asigurarea exporturilor vinului moldovenesc în această țară.

„Aceste acţiuni demonstrează intenţiile sincere ale Guvernului Chinei de a oferi suport Moldovei pe calea dezvoltării", a spus Vlad FILAT.

La rîndul său, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Chinei în Republica Moldova, Fang LI, a menţionat că Guvernul Republicii Populare Chineze acordă o importanţă deosebită relaţiilor cu Republica Moldova.

„De la stabilirea relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre, China a oferit Republicii Moldova ajutor în valoare de 27 mil. dolari SUA. Sîntem convinşi că asistenţa financiară acordată acum va contribui la dezvoltarea mai bună a relaţiilor moldo-chineze", a declarat diplomatul chinez.

 

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-11-04Categorie:ProiecteVizite:1940ştirea originală

Harta:

Imagini:

500 mii dolari SUA pentru lichidarea consecin?elor inunda?iilor 

Comentarii:

# 1 Nume: occupational therapy Email: naleseria@gmail.com Data: 2010-12-20 09:48:11
Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image