Actiunile statului in 74 de societati pe actiuni vor fi licitate la bursa incepand cu 4 martie 2008

La Bursa de Valori a Moldovei, in perioada 4 - 17 martie curent, vor fi expuse in loturi unice actiunile a 53 de societati pe actiuni, iar de la 6 martie pana la 6 iunie vor fi licitate actiunile statului in alte 21 de societati pe actiuni, transmite DECA-press.
La licitatii vor fi scoase actiuni ale fabricilor de fermentare a tutunului din Falesti, Drochia, Orhei, Floresti, Cupcini si Soldanesti, in care participatia statului constituie intre 91,2% si 96,5%. Spre vanzare mai sunt propuse actiunile fabricilor de conserve din Anenii Noi, Cupcini, Calarasi, Glodeni, Olanesti, Orhei, Soroca si Ungheni, unde cota statului este intre 0,1% si 40,69%.

Alta oferta importanta constituie pachetele de actiuni in fabricile de vin din Sangerei, Slobozia Mare, Taraclia si Ungheni, in care statul are o pondere de la 0,3% pana la 20,7% din numarul actiunilor. De asemenea, urmeaza sa fie licitate actiunile in fabricile de lactate si branzeturi din Cahul, Calarasi, Chisinau, Floresti, Leova, Orhei, Taraclia, si Ungheni, unde cota statului constituie de la 0,8% la 42,6%.

Statul mai vinde participatiile in EuroCreditBank (21,019%), Combinatul de carne Carmez din Chisinau (6,48%), Sudzucker-Moldova (0,9%) precum si la o serie de intreprinderi din sfera transportului si constructiilor.

La licitatii pot participa persoanele juridice – rezidenti si nerezidenti, precum si persoanele fizice – cetateni ai R. Moldovei si investitorii straini. Aceasta este a doua runda de vanzare a actiunilor statului in cadrul licitatiilor cu strigare la Bursa de Valori. Prima s-a desfasurat in perioada 16-23 noiembrie 2007. In cadrul acesteia au fost vandute actiuni proprietate publica din 33 de societati pe actiuni in suma de 76,5 milioane lei (6,8 mil. USD).

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-02-29Categorie:AlteleVizite:2402ştirea originală

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!