Programul „Prima Casă” se extinde

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a anunţat astăzi despre extinderea Programului „Prima Casă". Se are în vedere includerea în programul de achiziţionare a locuinţelor iniţiat de municipalitate a apartamentelor de tip mansardă, blocurilor de locuinţă nefinalizate şi a apartamentelor de pe piaţa secundară.

Pentru locuinţe de tip mansardă vor putea opta şi cetăţeni cu venituri mai mici, începând de la 2400 lei lunar pentru familie. Construcţia mansardelor va dura circa 6 luni, de la data eliberării autorizaţiei de construcţie.

Pentru o locuinţă la mansardă, cu suprafaţa de 25 metri pătraţi, cu o cameră, care costă 12500 Euro, solicitantul va trebui să achite lunar 1197 lei, cu o perioadă de creditare de 25 ani şi cu achitarea primei rate de 30 la sută.

Cât priveşte apartamentele de pe piaţa secundară, persoanele care vor să cumpere o locuinţă pot încheia un precontract cu vânzătorul, după care depun dosarul la pretură, spre a solicita un credit pentru locuinţa vizată. De asemenea, Primăria negociază cu agenţii economici care au început lucrările de construcţie a unor blocuri de locuinţă şi nu le-au finalizat, includerea acestora în Programul „Prima Casă", în condiţii similare la blocul din str. Ghioceilor.

Calculul veniturilor minime pentru participanţii la Programul „Prima Casă"

Doc. 1

Doc. 2

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2011-01-21Categorie:ProiecteVizite:1771ştirea originală

Harta:

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image