Vasile Tarlev - Reformarea CAI al ţării trebuie să înceapă cu consolidarea terenurilor agricole

Reformarea complexului agroindustrial (CAI) al Moldovei trebuie să înceapă cu consolidarea terenurilor agricole, a declarat în cadrul vizitei în raionul Făleşti Primul ministru al ţării Vasile Tarlev, transmite agenţia NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la serviciul de presă al Guvernului.

Şeful Cabinetului de Miniştri a specificat în cadrul întrevederii cu agenţii economici din raion că operaţiunea de consolidare a pămînturilor va permite de a valorifica maximal subvenţiile alocate de Guvern agriculturii. Ele sînt acordate pentru majoritatea culturilor cultivate în ţară, precum şi pentru tehnică, utilaje şi acoperă circa 50% din cheltuielile producătorilor agricoli.

Transformările din CAI al ţării sînt prevăzute de Strategia naţională de dezvoltare durabilă a agriculturii pe anii 2008-2015. La elaborarea ei s-a ţinut cont de consecinţele secetei din vara anului 2007. Actualmente în şase localităţi ale Moldovei se implementează proiecte-pilot de consolidare a terenurilor agricole.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, acum în ţară sînt peste un milion de proprietari de pămînt, care deţin 1,7 milioane de hectare. Ele însă sînt divizate în trei milioane de aşa-numite cote (loturi de pămînt), suprafaţa medie a cărora variază de la 0,3-0,5 hectare.

Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-03-03Categorie:AlteleVizite:1852ştirea originală

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!