Grupul de Companii „Summa" declara ca în Republica Moldova în luna decembrie a anului curent va fi produsă energie eoliană cu capacitatea de 75 de MW.

Energie Eoliana in Republica Moldova

Mete BORA, preşedintele Grupului de Companii „Summa", a spus că recent au fost finisate măsurările vîntului pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
„În baza acestor măsurări va fi întocmită o hartă a vînturilor. De asemenea, toată informaţia tehnică o vom transmite Guvernului Republicii Moldova şi sperăm că acestea vor ajuta ţara Dvs. să acceseze noi proiecte în vederea producerii energiei eoliene", a spus Mete BORA.
Preşedintele „Summa" a menţionat că proiectul privind producerea energiei eoliene în Republica Moldova se desfăşoară în temenii stabiliţi, astfel încît în luna decembrie a anului curent va fi produsă energie eoliană cu capacitatea de 75 de MW.
Vlad FILAT a spus că Republica Moldova are nevoie de diversificare surselor de energie, cea eoliană fiind una de perspectivă.
Premierul a comunicat că în octombrie la Chişinău va veni Comisarul European pentru Energie, Gunther OETTINGER, atunci urmînd să fie prezentată  viziunea Republicii Moldova la capitolul diversificarea surselor de energie. În context, Vlad FILAT a solicitat ca reprezentanţii Grupului de companii „Summa" să facă o prezentare a proiectului privind producerea energiei eoliene în ţara noastră.
În altă ordine de idei, interlocutorii au discutat despre dezvoltarea economiei naţionale, perspectivele ce se arată în acest sens, interesul investitorilor faţă de Republica Moldova şi crearea condiţiilor favorabile pentru investitori, dar şi succesele înregistrate de Moldova pe calea integrării europene

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2011-06-21Categorie:ProiecteVizite:4263ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Harta: Energie Eoliana pina in decembrie anul acest in RM

Imagini:

Energie Eoliana in Republica Moldova 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image