La Chişinău a fost deschis Centrul de Medicină Tradiţională Chineză

Centrul de Medicin? Tradi?ional? Chinez?

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Centrului de Medicină Tradiţională Chineză la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.
Vlad Filat a mulţumit Guvernului chinez pentru ajutorul constant oferit ţării noastre în diverse domenii şi a menţionat că relaţiile dintre cele două ţări cunosc o ascensiune deosebită în ultimii ani. Totodată, Premierul i-a felicitat pe cei care vor munci, ori se vor trata la Centrul de Medicină Tradiţională Chineză.
"Sănătatea reprezintă o prioritate în activitatea Guvernului Republicii Moldova. Cu siguranţă că investiţia făcută este una necesară şi eficientă pentru viitorul unei ţări", a remarcat Vlad Filat.
Andrei Usatîi, ministru al Sănătăţii, a menţionat, în cadrul evenimentului, că deschiderea Centrului respectiv demonstrează încă o dată că afecţiunile pot fi tratate nu doar cu preparate chimice, ci şi prin intermediul medicinei tradiţionale.
Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Fang Li a spus că Centrul a fost deschis în cadrul universităţii, astfel încît tinerii care îşi fac studiile aici să poată deprinde tehnicile medicinei tradiţionale chineze.
Centrul de Medicină Tradiţională Chineză a fost deschis cu suportul Guvernului Republicii Populare Chineze, în acest sens fiind acordat un grant în valoare de 5 milioane de yuani (cca 540 mii euro). În cadrul Centrului vor activa pentru o perioadă de 2 ani, 3 medici chinezi şi 4 medici moldoveni.

Sursa: MoldpresData: 2011-06-24Categorie:EvenimenteVizite:6294ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Harta: Centrul de Medicină Tradiţională Chineză

Imagini:

Centrul de Medicin? Tradi?ional? Chinez? 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image