Lucrările de reconstrucţie a Stadionului Republican au demarat

Lucrările de reconstrucţie a Stadionului Republican au demarat, sâmbătă, iar viitoarea arenă cu o capacitate de 25 mii locuri, dar care nu va fi dotată cu piste de atletism, urmează să fie dată în folosinţă la 30 martie 2009.

Preşedintele companiei belgiene „GL Group”, Ghislain Lenaers, tot el director al Societăţii Comerciale „MGL Business” S.R.L. (firmă cu un capital de 206 400 lei n.r.), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, organizată chiar pe şantierul de lucru al viitoarei arene, că firma sa va investi 35 de milioane de euro în reconstrucţia stadionului. Acesta a promis că, în cel mult un an de zile, iubitorii fotbalului vor putea asista la festivitatea de inaugurare a arenei. De remarcat că Ghislain Lenaers este consulul onorific al Belgiei în R. Moldova şi Cavaler al Ordinului „Ştefan cel Mare”.

Stepaniuc respinge acuzaţiile

Vicepremierul Victor Stepaniuc, care trebuia să rostească un mesaj de salut în legătură cu demararea lucrărilor de reconstrucţie, a fost aşteptat mai bine de o oră, pentru că nu putea lipsi de la Congresul Partidului Comuniştilor care a avut loc în aceeaşi zi. Solicitat de JURNAL, Victor Stepaniuc a respins acuzaţiile aduse de deputatul Alianţei „Moldova Noastră”, Leonid Bujor, care susţine că firmei respective i s-au oferit mai multe cadouri. „Nu este adevărat că pe teritoriul acesta (al fostului Stadion Republican - n.r.) vor fi construite blocuri locative sau că firmei „MGL Business” S.R.L. i-au fost oferite 50 ha pe bulevardul Dacia. Sunt nişte declaraţii care nu corespund adevărului”, a spus din mers vicepremierul.

Stadionul va ocupa 2,2 ha din 5,1 atribuite

Conform contractului prealabil, semnat între Agenţia Sportului şi „MGL Business”, arena urma să fie construită pe un lot de teren de 5,1 ha în perimetrul străzilor Tighina, Bucureşti, Ismail, Kogălniceanu, dar stadionul propriu-zis ocupă, conform machetei prezentate, doar 2,2 ha. Despre diferenţa de peste 2,5 ha nici Andrei Cimil, directorul Agenţiei Sportului, nici Ghislain Lenaers nu au spus nimic. Planul prevede că viitorul stadion va fi construit perpendicular celui care a fost demolat şi va ocupa doar 55 la sută din teritoriul vechii arene, iar intrarea principală va fi din strada Kogălniceanu.

Stepaniuc minte?

Solicitat de JURNAL, Leonid Bujor a declarat că deţine copiile contractului prealabil în care scrie negru pe alb că pe teritoriul stadionului vor fi construite blocuri locative, un centru comercial cu patru niveluri şi parcări subterane. Toate aceste construcţii vor fi administrate în următorii 30 de ani de „MGL Business” S.R.L.”. Totodată, Guvernul trebuie să asigure, până la 30 aprilie 2008, companiei „MGL Business” S.R.L.” „garanţia de stat privind transmiterea în proprietate cu titlu gratuit a lotului de teren cu suprafaţa de 50 ha (net – în afara suprafeţei drumurilor şi altor structuri sociale care vor fi transmise Guvernului) de pe bl. Dacia (aflate pe malul lacului) liber de pretenţiile persoanelor terţe”. „Poate ei au făcut unele modificări în contract, iar pentru a clarifica acest lucru voi face, joi, o interpelare în vederea obţinerii unei copii a noului contract semnat între AS şi „MGL Business” S.R.L.”, în caz că există”, ne-a spus Bujor.

Sursa: Jurnal.mdData: 2008-03-18Categorie:AlteleVizite:3133ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Hincesti-Bujor; Tighina (Bender);

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!