Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova să extindă suprafeţele agricole irigate

Suprafeţele agricole irigate în Republica Moldova vor fi extinse cu 1700 hectare, în urma instalării a 104 unităţi noi de tehnică pentru irigare.

Utilajul a fost acordat în cadrul Programului de Securitate Alimentară al Comisiei Europene, implementat cu suportul Proiectului 2KR al Guvernului Japoniei.

Potrivit preşedintelui Vladimir Voronin, care a participat la ceremonia de înmânare a tehnicii agricole, în total, în cadrul primei etape (2008-2015) de realizare a Programului de reabilitare şi extindere a reţelelor de irigare, suprafaţa terenurilor irigate urmează a fie extinsă până la 200 mii de hectare. El a menţionat că restabilirea reţelelor existente şi construcţia unor noi sisteme de irigare va contribui la consolidarea securităţii alimentare a statului, precum şi la asigurarea unei dezvoltări durabile, în conformitate cu standardele europene, a sectorului agroindustrial din ţară.

Şeful statului a exprimat gratitudine Comisiei Europene pentru sprijinul acordat Republicii Moldova la realizarea proiectului de dotare a gospodăriilor agricole cu utilaj specializat performant, precum şi la realizarea Programului de Securitate Alimentară în ansamblu.

La rândul său, şeful delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Cesare de Montis, a remarcat colaborarea eficientă stabilită între autorităţile Moldovei la implementarea Programului de Securitate Alimentară. Reprezentantul CE a îndemnat partenerii moldoveni să persevereze şi pe viitor în procesul de modernizare şi dezvoltare continuă a sectorului agroindustrial, în vederea obţinerii unor produse agroalimentare de înaltă calitate, competitive pe piaţa europeană, precum şi în vederea valorificării plenare a oportunităţilor oferite producătorilor moldoveni prin intermediul comerţului asimetric cu UE.

Programul de reabilitare şi extindere a reţelelor de irigare în Republica Moldova cuprinde perioada 2008-2025.

Sursa: FluxData: 2008-04-21Categorie:AlteleVizite:2220ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Orhei-Mana;

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!