Potrivit ministrului Constructiilor si Dezvoltarii din 2008 vom avea drumuri de calitate

Autostrada

Pentru constructia si reconstructia drumurilor nationale si internationale din Republica Moldova vor putea fi utilizate in exclusivitate materiale de constructie ce corespund standardelor europene cu aplicarea tehnologiilor internationale.

In acest scop Guvernul a aprobat recent o hotarare de modificare si completare a unui sir de acte legislative.

Potrivit ministrului Constructiilor si Dezvoltarii Regionale Vladimir Baldovici, in prezent, calitatea materialelor de constructie folosite la reparatia drumurilor lasa de dorit si nu corespund standardelor europene.

Astfel, in vederea asigurarii constructiei drumurilor de tip european va fi realizat un complex de masuri, inclusiv de reglementare a calitatii materialelor de constructie utilizate, a utilajelor, de retehnologizare si reacreditare a laboratoarelor de testare a calitatii, etc.

De mentionat ca, potrivit programului de reabilitare a retelei de drumuri din Moldova, in anul 2008 se va pune accentul pe modernizarea si reparatia sectoarelor de drumuri cu trafic sporit. Printre proiectele ce vor fi realizate in anul curent sunt traseele Chisinau-Balti, Chisinau-Hincesti-Cimislia-Comrat, Causeni - Stefan-Voda si Orhei-Rezina. Concomitent, vor fi finalizate proiectele demarate in anul 2007

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-05-16Categorie:LegislaţieVizite:2068ştirea originală

Imagini:

Autostrada 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image