Turcia va investi in infrastructura de aprovizionare cu apa a Gagauziei

Apa potabila, robinet

Turcia este dispusa sa finanteze proiecte de constructie a infrastructurii de aprovizionare cu apa potabila a oraselor Comrat şi Vulcanesti precum si a altor localitati din Gagauzia. Dupa cum a conumicat Igor Dodon, ministrul economiei si comertului, la finele sedintei interguvernamentale pentru cooperarea economica moldo-turca, desfasurata saptamana trecuta, valoarea proiectelor este estimatae la circa 10-15 mln Euro, transmite REPORTER.MD.

Dodon a mentionat ca in cadrul sedintei partea turca s-a aratat interesata de crearea intreprinderilor in Zona Economica Libera de la Vulcanesti, in special în producerea sticlei si obiectelor de ceramica pentru export in UE.

Potrivit ministrului economiei si comertului, in cadrul sedintei au fost abordate aspecte ce tin de facilitarea regimului de vize dintre cele doua tari. Un alt aspect examinat in cadrul sedintei moldo-turce a fost piata fortei de munca. In opinia ministrului Dodon, in prezent sunt multe proiecte propuse de partea turca in domeniul productiei industriale si a infrastructurii, insa din cauza lipsei de cadre calificate in Moldova, acestea nu pot fi realizate. In context, ministrul a mentionat ca a comunicat partii turce despre adoptarea unei legi cu privire la forta de munca, care va facilita accesul specialistilor straini pe piata Moldovei.

În cadrul sedintei, partile au examinat si oportunitatea preluarii experientei Turciei in domeniul standardizarii, metrologiei si certificarii, in special in domeniul constructiilor.

Referindu-se la stadiul actual al relatiilor economie cu Turcia, Dodon a mentionat ca in anul trecut volumul comercial dinte cele doua state a constituit 200 mil. dolari SUA, in Moldova îşi desfasoara activitatea peste 700 de inteprinderi mixte cu capital turc, iar in Turcia – 50 de intreprinderi cu capital moldovenesc, ce activeaza in special in domeniul turismului, agriculturii si constructiei.

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-06-16Categorie:ProiecteVizite:2237ştirea originală

Harta: Comrat,Proiect de constructie a infrastructurii de

Imagini:

Apa potabila, robinet 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image