Gazprom vrea să construiască gazoducte magistrale în R. Moldova

Constructia Retelelor de Gaz

Concernul Gazprom este dispus să construiască gazoducte magistrale în R. Moldova. Subiectul a fost pus în discuţie vineri al Moscova în cadrul întrevederii premierului moldovean Zinaida Greceanîi cu preşedintele consiliului de administrare companiei ruse, Alexei Miller.

Serviciul de presă la Guvernului de la Chişinău notează că Zinaida Greceanîi şi Alexei Miller au discutat posibilitatea implementării de către Gazprom a unor proiecte investiţionale pe teritoriul Moldovei, inclusiv de construcţie a gazoductelor magistrale. În acest scop în bugetul Moldova-Gaz deja sunt planificate cca 30 mln USD, iar în cadrul întrevederii s-a abordat posibilitatea majorării investiţiilor, se arată în informaţia oficială.

Potrivit sursei citate, Zinaida Greceanîi a salutat intenţia Gazprom de a investiţii în sectorul de construcţie a reţelelor de gaze naturale, precum şi în alte proiecte. Totodată, Alexei Miller a apreciat înalt faptul că Moldova asigură plata integrală a gazelor naturale livrate, inclusiv companiilor din sectorul energetic.

În cadrul discuţiilor interlocutorii au abordat aspecte legate de restructurarea datoriei istorice a Moldovei pentru gazele naturale livrate, partea rusă exprimându-şi disponibilitatea unui dialog în acest sens, se mai arată în comunicatul remis de Guvern.

Amintim că Cabinetul de miniştri de la Chişinău a decis la 25 aprilie a.s., să demareze procedura de inventariere şi reevaluare a reţelelor de gaze construite din banii publici. După încheierea evaluării autorităţile intenţionează să ia o decizie privind o posibilă includere a infrastructurii de transport a gazelor în cota statului în capitalul Moldova-Gaz.

Anterior ex permierul Vasile Tarlev a declarat că R. Moldova a obţinut acceptul concernului rus Gazprom privind introducerea investiţiilor efectuate la construcţia reţelelor de gaze în capitalul social al Moldova Gaz.

Reţelele de alimentare cu gaze naturale au fost construite din contul Bugetului de stat. Potrivit estimărilor autorităţilor cheltuielile pentru contracţii au constituit peste 1 mlrd lei, în timp ce experţii consideră ca cifra este în jur de 2 mlrd lei. În prezent reţelele de gaze publice sunt transmise în gestiune companiei Moldova Gaz.

Sursa: Basa PressData: 2008-06-20Categorie:ProiecteVizite:1615ştirea originală

Imagini:

Constructia Retelelor de Gaz 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image