Municipalitatea va construi cinci case în zonele afectate de inundaţii

Casa in Constructie

Primăria municipiului Chişinău va construi câte o casă în cinci localităţi afectate de inundaţii. Şeful direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Vlad Modârcă, a menţionat astăzi, în cadrul şedinţei operative de la primărie, că pentru procurarea materialelor de construcţie necesare pentru edificarea unei locuinţe vor fi necesari circa zece mii de dolari. Iar casele pentru sinistraţi vor fi gata în „cel mult de două luni de zile”, a promis Vlad Modârcă.
Primăria capitalei a mai alocat din fondul de rezervă 980 de mii de lei pentru familiile ale căror gospodării au fost demolate de viituri. Cei mai mulţi bani – 430 000 de lei - au fost distribuiţi în satul Drepcăuţi din raionul Briceni, fostul judeţ Edineţ, pentru 86 de familii. În satul Criva, din aceeaşi regiune, au primit suport financiar în sumă de 325 mii de lei 65 de familii.
La depozitul municipal de colectare a ajutoarelor umanitare, chişinăuenii au reuşit să adune până acum 15 tone de îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de primă necesitate şi produse alimentare. Ajutoarele au fost deja distribuite în regiunile calamitate.

Sursa: Jurnal.mdData: 2008-08-11Categorie:ProiecteVizite:1887ştirea originală

Imagini:

Casa in Constructie 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image