Sectorul construcţiilor are un potenţial enorm în Moldova

Sectorul de Constructii

Constructorii şi-au celebrat vineri, 8 august curent, ziua profesională în condiţiile în care statul şi întreaga societate sunt preocupaţi de asigurarea cu spaţiu locativ a sinistraţilor care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Prezenţi la ceremonie, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din domeniul construcţiilor au constatat, că până la acest moment au procurat case pentru sinistraţii din raioanele de nord a ţării în valoare de 1 410 000 lei, acesta fiind doar un început.

În mesajul său de felicitare, premierul Zinaida Greceanîi a menţionat importanţa ramurii construcţiilor pentru economia ţării şi actualitatea acesteia. „Graţie muncii lucrătorilor din domeniul construcţiilor, se renovează oraşele şi satele noastre, sunt edificate noi obiecte de menire socială. Ramura construcţiilor este lider la moment în crearea locurilor de muncă – un factor extrem de important pentru societate. O ramură puternică a construcţiilor este temelia dezvoltării social-economice a ţării”, a spus prim-ministrul.

La rândul său, ministru al Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, Vladimir Baldovici, a specificat în adresarea sa către colegi, că pentru o dezvoltare durabilă a ramurii construcţiilor a fost creată atât baza legislativ-normativă, cât şi condiţii de activitate favorabile.

”Graţie muncii a generaţii de lucrători în construcţii, adesea în condiţii dificile şi constrângătoare, domeniul nostru a cunoscut un progres continuu, ce s-a reflectat în construcţia şi modernizarea obiectelor de menire social-culturală, locativă şi industrială, restaurarea şi restabilirea monumentelor de arhitectură, istorie şi cultură. Este un prilej de a ne gândi la acele responsabilităţi pe care le avem în faţa cetăţenilor de a contribui la creşterea nivelului lor de trai şi de a oferi o siguranţă maximă a infrastructurii existente”, a declarat Baldovici.

Potrivit lui, domeniul construcţiilor are un potenţial enorm şi solicită eforturi comune şi susţinute din partea tuturor pentru împlinirea acestei nobile şi atât de necesare misiuni.

Ministerul construcţiilor intenţionează să construiască, în termen scurt, până la iarnă, sute de locuinţe cu 2, 3 şi 4 odăi pentru familiile care au suferit în urma inundaţiilor. În acest scop, ministerul a deschis un alt cont special. Conform ultimelor date, inundaţiile au distrus în totalitate 277 de case, iar încă 250 necesită reparaţii capitale.

Pentru rezultate performante în activitate, reprezentanţilor diferitor întreprinderi de construcţie, le-au fost decernate diplome de onoare.

Sursa: ECOnomistData: 2008-08-13Categorie:AnalizeVizite:1818ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Riscani-Recea; Straseni-Recea;

Imagini:

Sectorul de Constructii 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!