Compania aeriana „Air Moldova”, complexul hotelier „Codru” si cafeneaua Parlamentului vor fi expuse la privatizare.

Air Moldova

Compania aeriana „Air Moldova”, complexul hotelier „Codru” si cafeneaua Parlamentului vor fi expuse la privatizare. Guvernul a avizat pozitiv initiativa legislativa a unui grup de deputati prin care se propune excluderea acestor intreprinderi din lista bunurilor nepasibile privatizarii.

“Air Moldova” se propune a fi scoasa de pe lista companiilor nepasibile privatizarii pe motiv ca in majoritatea tarilor europene companiile care activeaza in segmentul transportului aerian sunt private. Acestea, in conditiile unei concurente acerbe, sunt impuse sa renoveze permanent parcul de aeronave, iar insuficienta mijloacelor financiare proprii ale statului nu permite acest lucru.

In opinia autorilor initiativei, complexul hotelier “Codru” necesita a fi privatizat din motiv ca statul dispune de posibiltati modeste pentru renovarea hotelelor si asigurarea unui nivel de calitate inalt la hotelele proprietate de stat.

Prim-viceprim-ministrul Igor Dodon, ministrul Economiei si Comertului a mentionat in sedinta Guvernului de miercuri, ca expunerea la privatizare a acestor intreprinderi va contribui la atragerea mijloacelor financiare considerabile, necesare pentru dezvoltarea lor, de care la moment statul nu dispune.

Intreprinderilile respective vor fi expuse la licitatii si vor fi privatizate de acei cumparatori, care vor oferi un pret mai mare.

Capitalul social al companiei „Air Moldova” este de 20,9 mln de lei, a complexului hotelier „Codru” – 32 mln de lei si a cafenelei Parlamentului – 16 mii de lei.

Printr-o alta decizie a Guvernului, lista bunurilor care vor fi expuse la privatizare a fost completata cu 9 cinematografe din centrele raionale ale R.Moldova.

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-10-02Categorie:LegislaţieVizite:1618ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Codru; Telenesti-Codru;

Imagini:

Air Moldova 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!