Scade pretul la pamant

Pamant

Costul la pamantului va scadea, deoarece Parlamentul a stabilit, vineri, noi coeficienti de micsorare a pretului de vanzare-cumparare a pamantului, noteaza DECA-press.
La 31 decembrie 2006, a expirat termenul de aplicare a coeficientilor de micsorare a pretului pamantului. In rezultat, acesta s-a majorat de cateva ori si a ajuns sa fie de 903,3 mii lei pentru un hectar, indiferent de localitate – Chisinau sau oricare sat din republica.
Potrivit proiectului de lege votat vineri de deputati in prima lectura, un hectar de pamant in Chisinau si Balti va costa 903,3 mii lei, cresterea, comparativ cu 1 ianuarie 2007, fiind de 3,3 ori si, respectiv, 6,7 ori; in municipiile Tiraspol si Bender – 542 mii lei (de 4 ori); centrele raionale, municipiul Comrat, orasele Ceadar-Lunga si Vulcanesti – 271 mii lei (trei ori); celelalte orase – 90,3 mii lei (de 2 ori); sate (comune) – 45 mii lei (2,5 ori).

Pe linga aceasta, modificarile prevad ca cumpararea ternului de pamint proprietate publica este posibila sau dupa achitarea valorii lui in intregime sau in rate, la achitarea unei contributii initiale de cel putin 50% din costul terenului.

Restul sumei poate fi achitat in termen de trei ani, trimestrial, in rate egale, tinindu-se cont de inflatie calculata din momentul incheierii acordului de cumparare-vinzare, pina la depunerea platii.

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-03Categorie:LegislaţieVizite:2480ştirea originală

Imagini:

Pamant 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image