Terenurile aferente în raioane şi sate vor fi mult mai ieftine

Terenuri aferente

Agenţii economici din raioane şi sate vor putea să cumpere terenurile aferente întreprinderilor la un preţ cu mult mai mic decât cel actual, potrivit unor modificări la Legea cu privire la preţul normativ şi modul de cumpărare-vânzare a terenurilor de pământ, operate de Parlament la sfârşitul săptămânii trecute.

Proiectul a fost adoptat în prima lectură de către Parlament şi urmează a fi examinat în lectură definitivă. Potrivit noilor coeficiente, preţul de vânzare a unui hectar de teren aferent va constitui: la Chişinău şi Bălţi 903,3 mii lei, în municipiile Tiraspol, Bender - 542 mii lei, în centrele raionale, la Comrat, Ciadâr Lunga, Vulcăneşti - 271 mii lei, în alte oraşe - 90,3 mii lei, în sate - 45 mii lei. În prezent, preţul este de 903,3 mii lei, indiferent de locul amplasării terenului de pământ. Preţul, considerat de antreprenori drept exagerat de înalt, i-a făcut să amâne procurarea terenurilor aferente unităţii economice, fapt ce le crea mai multe probleme.

Companiile vor putea să intre în proprietatea acestor terenuri ce aparţin statului doar după ce vor achita iniţial 50 la sută din cost, restul sumei urmând a fi plătită în rate pe parcursul a trei ani. Ratele pot fi achitate trimestrial, în rate egale, ţinându-se cont de inflaţie calculată din momentul încheierii acordului de cumpărare-vânzare, până la depunerea plăţii. Modificările prevăd şi achitarea printr-o plată unică a costului terenului.

Sursa: BusinessExpertData: 2008-10-20Categorie:LegislaţieVizite:2496ştirea originală

Imagini:

Terenuri aferente 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image