SUA vor acorda Moldovei 11,9 mln USD pentru examinarea situatiei in domeniul infrastructurii drumurilor si sistemelor de irigare

Ambasada SUA

Guvernul SUA va acorda Republicii Moldova 11,9 mln USD pentru realizarea unor studii de fezabilitate in vederea examinarii situatiei in domeniul infrastructurii drumurilor si a sistemelor de irigare.

Un memorandum de intelegere in acest sens a fost semnat la 20 noiembrie, de vicepresedintele Corporatiei SUA Millenium Challenge (MCC) pentru Dezvoltarea Programului Compact, John Hewko si premierul Zinaida Greceanii.

Potrivit unui aviz al Ambasadei SUA la Chisinau, prin acest memorandum se lanseaza urmatoarea etapa a programului Compact pentru Moldova.

Prezent la ceremonia de semnare, ambasadorul SUA, Asif Chaudhry a spus ca „documentul reprezinta o realizare semnificativa in dezvoltarea acordului privitor la Programul Compact pentru Moldova si un semn al angajamentului Statelor Unite pentru parteneriatul sau cu Moldova”.

De mentionat ca in discutiile sale cu MCC, Moldova a propus sa utilizeze finantarea Programului Compact pentru reabilitarea a aproape 600 de kilometri din reteaua nationala de drumuri, inclusiv a doua segmente de drum din regiunea transnistreana, reabilitarea multiplelor sisteme centralizate de irigare, alocarea de credite pentru fermieri pentru irigare la scara mica si investitii pentru perioada de dupa recoltare, precum si activitati corespunzatoare de instruire.

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-20Categorie:AutorităţiVizite:1669ştirea originală

Imagini:

Ambasada SUA 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!