Au inceput lucrarile de constructie la blocul locativ destinat refugiatilor transnistreni

Bloc de Locuit,Apartamente

Au demarat lucrarile de constructie la blocul locativ din strada Milescu Spataru din capitala. De mentionat ca blocul cu 80 de apartamente este destinat persoanelor intern deplasate din raioanele de est ale tarii.

Potrivit unui aviz al Ministerului Administratiei Publice Locale (MAPL), blocul este construit in cadrul proiectului de constructie a locuintelor pentru paturile socialmente vulnerabile, sustinut de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Amintim ca in cadrul proiectului mentionat, in perioada anilor 2008-2009 vor fi construite patru blocuri locative cu un total de 227 de apartamente. Pentru realizarea acestuia au fost selectate trei localitati din Republica Moldova - Chisinau, Sangerei si Glodeni.

In Chisinau vor fi construite doua blocuri cu 149 de apartamente (pe str. Milescu Spataru si str. Liviu Deleanu), la Glodeni - un bloc cu 30 de apartamente (str. Constantin Stere) si la Sangerei – un bloc cu 48 de apartamente (str. Voinitchi).

De mentionat ca apartamentele ce urmeaza a fi construite sunt destinate paturilor socialmente vulnerabile si anume: persoanelor intern deplasate din raioanele de est ale Republicii Moldova, invalizilor de gradul I si II, familiilor cu multi copii si persoanelor care si-au pierdut bunurile in urma calamitatilor naturale sau avariilor tehnologice.

Costul total al acestui proiect este de 7 mln 628 mii euro. Circa 64,23 la suta din costul total constituie suma imprumutului oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar 35,77 la suta este suma alocata de la bugetele administratiilor publice locale.

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-25Categorie:ProiecteVizite:1732ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Glodeni; Chisinau-Chişinău;

Imagini:

Bloc de Locuit,Apartamente 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image