BERD va acorda Moldovei 20 mln. euro pentru renovarea Aeroportului Internaţional Chişinău

B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Suportul financiar acordat Republicii Moldova prin intermediul proiectelor realizate de BERD se cifrează la 100 mln. Euro a declarat Olivier Descamps, Business Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ieri, 28 noiembrie. În cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, Olivier Descamps a remarcat că se bucură de relaţiile stabilite între BERD şi Republica Moldova care constituie un rezultat al cooperării constructive pe parcursul mai multor ani.

“Planurile imediat următoare ale BERD în Moldova vizează proiectul privind finanţarea lucrărilor de renovare a Aeroportului Internaţional Chişinău, care va constitui 20 mln. Euro. Totodată, instituţia si-a reiterat intenţia de a continua proiectul privind modernizarea drumurilor pe teritoriul Republicii Moldova” a mai reprezentantul BERD.

În acest context, Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a remarcat că anume în aceste condiţii pentru Republica Moldova este foarte importantă dezvoltarea continuă a relaţiilor de colaborare cu principalele organizaţii financiare internaţionale. „Guvernul Republicii Moldova este conştient de riscurile care pot afecta sistemul financiar autohton sub influenţa crizei financiare mondiale şi monitorizează permanent situaţia pentru a interveni în caz de necesitate cu decizii prompte.” – a subliniat şeful Executivului.

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-11-29Categorie:ProiecteVizite:2032ştirea originală

Harta: Aeroportul Internaţional Chişinău

Imagini:

B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD) 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image