Reabilitarea drumului Chişinău - Hânceşti ar putea începe din primăvara anului 2009

Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.

Cu referire la modernizarea Aeroportului, reprezentanţii BEI au declarat că sunt mulţumiţi de colaborarea anterioară cu administraţia Aeroportului, precum şi de proiectul actual de modernizare a acestuia, în valoare de peste 46 milioane de euro.

Potrivit lor, printre proiectele ce urmează a fi iniţiate în viitorul apropiat în comun cu Banca Europeană de Investiţii au fost menţionate construcţia liniei electrice de înaltă tensiune Bălţi-Suceava, precum şi reabilitarea sistemelor de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare a mai multor localităţi din ţară.

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211489ştirea originală

Harta: Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Imagini:

Drumul National R3 Chisinau-Hincesti 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image