Primele 58,2 km a gazoductului magistral Bălţi-Ungheni au fost date în exploatare

Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de 126 km şi va asigura cu gaze naturale 250 de localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti, Teleneşti şi Ungheni. Construcţia gazoductului a fost începută în mai 2008, iar finalizarea construcţiei este preconizata pentru primăvara anului 2009.

Constructia Gazoductului Bălţi-Ungheni este o acţiune prevăzută in Strategia Energetica a ţării pentru anii 2007-2020. Bugetul construcţiei Gazoductului magistral este de 250 mln. lei.

Gazoductul magistral de presiune înaltă Bălţi – Ungheni este al doilea după importanţă in Republica Moldova, primul fiind Gazoductul Tocuz-Mereni-Căinari, ce asigură cu gaze naturale raioanele Căuşeni, Anenii Noi, Ialoveni şi municipiul Chişinău.

UNIMEDIA precizează că la moment în Republica Moldova sunt gazificate 915 localităţi ceea ce constituie 60% din totalul localităţilor ţării. Lungimea totala a gazoductelor din republică constituie circa 5000 km, iar costul lor depăşeşte 1 mrld lei.

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:2979ştirea originală

Imagini:

Retele de gaz, gazoduct 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image