AGENŢIA PROPRIETĂŢII PUBLICE ŞI MINISTERUL APĂRĂRII EXPUN LA VÎNZARE TREI LOTURI DE PĂMÎNT ÎN VALOARE DE 121,35 MIL. LEI ($11,67 MIL.)

lot de p?mînt

Agenţia Proprietăţii Publice pe lîngă Ministerul Economiei şi Comerţului, în colaborare cu Ministerul Apărării, au anunţat concursul comercial pentru privatizarea a trei loturi de pămînt pentru construcţii în Chişinău. Anterior aici erau amplasate unităţi militare.

Surse din cadrul Agenţiei au comunicat pentru INFOTAG că primul lot de pămînt cu o suprafaţă de 7,123 ha se află pe str. Vasile Lupu, 28, în apropierea parcului Valea Morilor. Preţul iniţial al acestuia este de 88,6 mil. lei.

Alte două loturi cu o suprafaţă de 3,123 şi 0,166 ha se află pe str. Testimiţanu, 3. Preţul iniţial al loturilor este stabilit la 31,1 mil. lei şi, respectiv, 1,65 mil. lei.

La concurs pot participa atît locuitorii moldovei, cît şi cetăţenii străini, achitînd participarea de garanţie de 200 mii lei. Documentele se primesc pînă la 30 ianuarie.

În 2006, pentru prima dată, Ministerul Apărării a vîndut două loturi cu suprafaţa totală de 8 ha la preţul de 127 mil. lei – cu 25 mil. mai mult decît preţul iniţial. Loturile cu fost cumpărate de ÎM „City Development”, creată în parteneriat de compania de investiţii locative „Locuinţe pentru Toţi” şi Fondul Investiţional American. Banii primiţi au fost folosiţi de minister pentru asigurarea militarilor cu locuinţă.

Cumpărătorul a promis să construiască pe loturile achiziţionate două „complexe locative unice” cu toată infrastructura respectivă, inclusiv cu terenuri de sport, magazine, parcări, grădiniţe şi terenuri de joacă pentru copii.

Construcţiile trebuie să se încheie în 2010. volumul investiţiilor companiei în construcţia complexelor locative constituie nu mai puţin de $100 mil.

INFOTAG precizează: Din banii obţinuţi din vînzarea loturilor de pămînt, în 2007 Ministerul Apărării a cumpărat la o licitaţie 200 de apartamente pentru militari în Chişinău, Bălţi, Cahul, Floreşti şi Ungheni.

Sursa: InfotagData: 2008-12-30Categorie:LegislaţieVizite:2029ştirea originală

Imagini:

lot de p?mînt 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image