Preţul apartamentelor din capitală a scăzut cu 10%, în patru luni

Lara, Analize

Preţul unui metru pătrat de apartament din Chişinău a constituit în luna aprilie 719 euro, mai puţin cu 10,01% faţă de ianuarie curent când acesta era de 799 euro, potrivit datelor Bursei Imobiliare „Lara”.

Totodată, costul apartamentelor din luna aprilie curent a fost mai mic cu 19,6 % faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când acesta constituia 895 euro, cel mai mare preţ înregistrat pe tot parcursul anului 2008.

Solicitat de BASA-press să comenteze situaţia pe piaţa imobiliară din Chişinău, expertul imobiliar Lilian Ciupac, directorul agenţiei imobiliare NVM - Imobil, a declarat că în prezent cumpărătorii au fixat nişte limite de preţ, în dependenţă de capacitatea de plată pe care o au. Potrivit expertului, cumpărătorii nu oferă mai mult de 30 mii de euro pentru un apartament cu o odaie, 40 mii euro - cu două odăi, 50 mii – cu trei odăi.

Lilian Ciupac a opinat că această situaţia nu se va schimba pe parcursul a cel mult şase luni, piaţa fiind dominată de o stabilitate a preţurilor. Totodată, expertul a afirmat că prezenta situaţie nicidecum nu poate fi comparată cu cea din anul trecut, deoarece în ultimul timp a scăzut foarte mult numărul de tranzacţii, situaţie care, potrivit acestuia, se va schimba dacă vânzătorii îşi vor racorda preţurile la limitele impuse de cumpărători.

Tendinţa de ieftinire a locuinţelor din capitală se menţine din luna noiembrie a anului trecut, când costul unui metru pătrat de locuinţă era de 886 de euro. Până în prezent acesta a scăzut cu 167 de euro.

Cele mai ieftine apartamente pot fi cumpărate în zona Aeroportului, la un preţ mediu de 730 de euro pentru un metru pătrat. Totodată, cele mai scumpe ating suma de 998 euro şu sunt localizate în centrul capitalei.

Potrivit datelor bursei „Lara”, preţurile la locuinţele cu două camere au variat între 668 şi 888 de euro pe metru pătrat, la cele cu trei odăi între 595 şi 751 de euro, şi la apartamentele cu patru odăi - între 543 şi 675 euro.

Sursa: Basa PressData: 2009-05-08Categorie:AnalizeVizite:3386ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Imagini:

Lara, Analize 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!