ÎN COMUNA GĂGĂUZĂ BEŞALMA A FOST DESCHIS UN CENTRU DE SĂNĂTATE

Centru de S?n?tate

În comuna găgăuză Beşalma a fost deschis un centru de sănătate dotat cu echipament modern.

După cum transmite INFOTAG cu referire la pagina oficială a Găgăuziei, spitalul staţionar de zi are 20 de locuri. Graţie echipamentului modern, aici va fi asigurat un nivel calitativ de deservire medicală.

„Noul centru are toate condiţiile pentru a acorda ajutorul medical atît copiilor, cît şi adulţilor. Noi am primit un electrocardiograf nou, un aparat de măsurare a cantităţii zahărului în sînge, cîntare pentru copii şi adulţi. De la 1 iulie va începe să lucreze un laborator, vom avea şi propria stomatologie. Pentru o activitate mai eficientă, centrul a fost dotat cu calculatoare şi acces la Internet”, a menţionat medicul-şef Petru Receanu la ceremonia oficială de deschidere.

Reconstrucţia centrului de sănătate a început încă în 2001, însă din cauza lipsei finanţelor, lucrările au fost sistate. Abia în anii 2008-2009 a apărut posibilitatea de reluare a construcţiilor. proiectul a fost finisat prin eforturile comune ale administraţiei comunei, ale Comitetului executiv şi ale Adunării Populare. pentru reconstrucţia centrului de sănătate au fost cheltuiţi 800 mii ei din bugetul autonomiei.

Sursa: InfotagData: 2009-06-11Categorie:EvenimenteVizite:2494ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Comrat-Beşalma;

Harta: Beşalma,Centru de Sănătate

Imagini:

Centru de S?n?tate 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image