RITMUL IMPLEMENTĂRII CADASTRULUI IMOBILIAR NEMULŢUMEŞTE GUVERNUL

Chişinău. Ritmul implementării Programului de trecere la noul sistem de evaluare a bunurilor imobiliare în scopul impozitării de la valoarea de piaţă a acestora (cadastrul imobiliar) este lent, a constatat, miercuri, Guvernul, după ce a audiat informaţia prezentată de Alexadru Banicov, directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru.


Potrivit Agenţiei INFOTAG, obiectivele Programului pentru perioada mai-octombrie 2007 prevedeau efectuarea lucrărilor de evaluare a bunurilor comerciale şi industriale complicate, a garajelor din cooperativele de construcţii şi a loturilor din întovărăşirile pomi-legumicole cu vilele construite pe acestea.


Banicov a relevat că Agenţia a aprobat normele de timp şi tarifele pentru lucrările de evaluare a bunurilor comerciale şi industriale complicate, formularele-tip pentru colectarea informaţiei necesare, modulul automat de introducere a informaţiei asupra bunurilor în banca de date.


Conlucrarea insuficientă a oficiilor cadastrale teritoriale cu autorităţile administraţiei publice locale a făcut ca procesul de evaluare a bunurilor în scop de impozitare să întîrzie. În unele raioane, autorităţile locale tergiversează transmiterea listelor posesorilor bunurilor. Din această cauză, din cele peste 46 mii de garaje au fost evaluate doar 43 mii (93%), din 70 mii de loturi din întovărăşirile pomi-legumicole - 53 mii (circa 74%).


Guvernul a obligat Ministerul Administraţiei Publice Locale să întreprindă acţiuni operative pentru prezentarea mai rapidă de către autorităţile locale a listelor proprietarilor bunurilor imobiliare respective, iar Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru - să finalizeze evaluările pînă la 15 decembrie, să analizeze toate sesizările proprietarilor din oraşele şi municipiile ţării privind corectitudinea evaluării bunurilor cu destinaţie locativă, care se impozitează de la valoarea de piaţă din 1 ianuarie 2007. Cetăţenii se

Sursa: InfotagData: 2007-11-29Categorie:AlteleVizite:1664ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!