Apeductul din comuna Bubuieci a fost dat în exploatare

SA „Apă-Canal Chişinău” a încheiat lucrările de reabilitare a apeductului cu D-600, din str. Uzinelor, de la str. Grădina Botanică până la comuna Bubuieci. Respectiva conductă magistrală alimentează cu apă comuna Bubuieci şi satul Bâc, localităţi care intră în componenţa municipiului Chişinău. Apeductul are o lungime de 1535 metri, iar lucrările de proiectare şi de construcţie a tronsonului au fost executate de SA „Apă-Canal Chişinău”.

Până acum, la conductă au fost branşaţi toţi consumatorii din aceste localităţi. Costul de deviz al proiectului este de peste 3 milioane lei. Până la 25 iulie a.c., vor fi efectuate lucrările de asfaltare şi amenajare a teritoriului, pe unde a fost construit apeductul.

Potrivit directorului SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă este sarcina principală a întreprinderii. Efectuarea acestor lucrări conduc la diminuarea pierderilor de apă şi contribuie la îmbunătăţirea activităţii societăţii. Lucrările au fost efectuate pe parcursul a trei luni.

În acelaşi timp, la Staţia de epurare a apelor din Chişinău a fost montat echipamentul tehnic de deshidratare a nămolului. Echipamentul constă în instalarea pe platformele de nămol a unor geotuburi, care vor separa reziduurile de apă, iar nămolul ce se va acumula în ele se va usca. În rezultat, mirosul neplăcut pe care-l elimină reziduurile deshidratate de la Staţia de epurare va dispărea.

Lucrările respective se desfăşoară în cadrul unui proiect, pe care-l desfăşoară SA „Apă-Canal Chişinău” în colaborare cu Compania olandeză „Tencate”. Săptămâna aceasta în capitală vor veni experţii olandezi pentru a demara realizarea proiectului.

Sursa: Comunicate.mdData: 2009-07-20Categorie:EvenimenteVizite:1945ştirea originală

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image