A fost dat în exploatare noul gazoduct magistral Bălţi-Ungheni

Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. 40 km.

După cum a relatat anterior INFOTAG, iniţial gazoducul trebuia să aibă o lungime de 126 km şi trebuia dat în exploatare în primăvara curentă. El trebuia să asigure cu gaz locuitorii din 250 de localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti, Teleneşti şi Ungheni. Potrivit proiectului, gazoductul va putea livra zilnic 2,5-3 milioane de metri cubi de gaz sau pînă la 1 mlrd. de metri cubi pe an.

Bugetul proiectul era estimat la 250 mil. lei, dintre care 120 mil. lei au fost asimilaţi în prima etapă. Construcţia era desfăşurată de "Moldovatransgaz".

După importanţa sa, acest obiect se plasează pe locul doi, fiind precedat de gazoductul Tocuz-Căinari-Mereni, care a fost pus în funcţiune trei ani în urmă şi aprovizionează cu gaze naturale municipiul Chişinău şi raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Ialoveni.

INFOTAG precizează: În Moldova au fost gazificate circa 1000 din 1520 de localităţi. Lungimea totală a conductelor de gaz depăşeşte 5 mii km, preţul lor fiind de peste 1 mlrd. lei.

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:2872ştirea originală

Imagini:

Oficiu MoldovaGaz 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image