"Locuinţe sociale" la Glodeni

Bloc locativ in exploatare la Glodeni

La Glodeni a fost dat în exploatare un bloc locativ cu 5 etaje şi 30 de apartamente, construit cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul proiectului "Construcţia Locuinţelor Sociale" pentru păturile socialmente vulnerabile (UIP).

Chişinău, 26 august (INFOTAG). Solicitat de corespondentul INFOTAG, managerul proiectului UIP, Veaceslav Ştefanco, în calitate de antreprenor general al blocului locativ a fost selectată firma "Edcristis". Lucrările de construcţie au costat peste 11,7 mil. lei. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a acordat 470 mii euro (64,23%).


După cum a relatat anterior INFOTAG, Banca a acordat un credit pentru construcţia caselor sociale în baza acordului cu Guvernul moldovean, semnat la 12 octombrie 2007. Creditul a fost acordat pe un termen de 20 de ani cu o perioadă de graţie de 5 ani şi cu dobînda de 3% anual. Pentru realizarea primei etape a proiectului au fost cheltuiţi 7,628 mil. euro, dintre care 4,9 mil. au fost acordate de Bancă. Bugetele locale au finanţat proiectul în proporţie de 35,77%, în sumă de peste 2,7 mil. euro.

"Suprafaţa totală a blocului locativ pentru păturile socialmente vulnerabile constituie 1626 m.p., din care suprafaţa locativă constituie 1002 m.p. Potrivit acordului, de apartamente vor beneficia 88 de persoane", a spus Ştefanco.

Managerul a relatat că administraţia publică din Glodeni este disponibilă să participe la a doua etapă a proiectului pentru încheierea construcţiei a unui alt bloc locativ de 30 de apartamente, însă deja pentru familiile tinere, inclusiv pentru tinerii specialişti.

INFOTAG precizează: În Moldova de apartamente au nevoie 13 mii de familiile socialmente vulnerabile

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-26Categorie:ProiecteVizite:3092ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Glodeni;

Imagini:

Bloc locativ in exploatare la Glodeni  

Comentarii:

# 1 Nume: Gabriela Email: gciliuta@gmail.com Tel: 068704806 Data: 2011-04-01 19:02:47
As vrea sa aflu daca se dau apartamente acum pentru tinerii specialisti? Ce trebuie si cum sa fac asta?

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image