Orange a lansat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în circa 40 de localităţi din Moldova

Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne-am propus lansarea nu doar a unui punct de acces, dar a unei reţele veritabile, care asigură servicii Internet 3G+ la viteza înaltă pentru peste 40 la suta din populatie” a ţinut să sublinieze directorul general Orange Moldova.

Reprezentanţii Orange îşi informează clienţii că având acces la Internet 3G+ de 14,4 Mbps, posibilităţile de navigare se extind considerabil. Astfel, viteza de descărcare a datelor devine mai rapidă de până la 9 Mbps în majoritatea localităţilor cu acoperire 3G+ (de exemplu: acum un fişier de 1 GB poate fi descărcat în circa 15 minute). Totodată, viteza de transmitere a datelor creşte la până la 3Mbps cu opţiunea Upload rapid.

Localităţile în care este disponibilă reţeaua 3G+ de 14 Mbps sunt Chişinău, Bălţi, Anenii Noi, Criuleni, Leuşeni, Ungheni, Donduşeni, Ocniţa, Cupcini, Lipcani, Criva, Otaci, Cahul, Comrat, Leova, Orhei, Drochia, Durleşti, Cojuşna, Ialoveni, Cricova, Bubuieci, Bardar, Buteni, Floreşti, Mileştii mici, Scoreni, Sângerei, Sireţi, Truşeni, Străşeni, Ştefan Vodă, Codru, Băcioi, Talmaza, Mereni, Olăneşti, Coşniţa, Brătuşeni, Grătieşti, Borogani, Budeşti, Grimăncăuţi, Volintiri.

Orange este primul operator de telefonie mobilă din Republica Moldova care a obţinut licenţă pentru furnizarea serviciilor 3G, în august 2008. Compania a anunţat lansarea reţelei sale 3G la 1 noiembrie 2008.

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea originală

Imagini:

Orange, Internet 3G+ 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image