Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să ofere Moldovei un credit în sumă de 70 mln. euro pentru finanţarea operaţiunilor de creditare ipotecară şi leasin

B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să ofere Moldovei un credit în sumă de 70 mln. euro pentru finanţarea operaţiunilor de creditare ipotecară şi leasing, s-a anunţat într-o conferinţă de presă, susţinută de delegaţia Consiliului de Directori al BERD, la finalul vizitei de două zile în R.Moldova.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Terence Brown, reprezentant al Băncii Europene de Investiţii în Consiliul de Directori al BERD şi purtător de cuvînt al delegaţiei, a relevat că noul produs va fi lansat pe piaţă în viitorul apropiat prin intermediul unor linii de creditare, deschise în băncile locale - atît cele cu care BERD colaborează acum, cît şi în altele. Brown a amintit că, acum, BERD implementează în Moldova proiecte în sumă de 30 mln. euro, iar în anul 2008 va lansa alte 11- 12 proiecte, în valoare de 40 mln. euro. "Prin proiectele finanţate, BERD îşi propune să susţină realizarea de către Moldova a agendei sale ambiţioase de reforme economice, precum şi opţiunea de integrare europeană", a subliniat responsabilul.

El a precizat că vor fi finanţate proiecte în domeniile transporturilor şi energeticii (proiecte municipale); un proiect (al doilea) va fi implementat la Aeroportul Chişinău; vor fi continuate proiectele de creditare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii prin liniile deschise în băncile locale. "Vom lucra cu băncile locale, dar şi cu băncile străine, care au sosit în Moldova şi care, credem, vor avea o contribuţie esenţială la dezvoltarea ţării. Am avut deja o colaborare de succes cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială, prin lansarea proiectului de reabilitare a drumurilor. Vom finanţa şi proiectele de interconexiune a sistemului energetic al Moldovei cu ţările vecine, România şi Ucraina", spus reprezentantul delegaţiei BERD.

Terence Brown a subliniat că BERD ar dori să lucreze în Moldova fără

Sursa: InfotagData: 2007-12-03Categorie:AlteleVizite:2780ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Imagini:

B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD) 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!