Republica Moldova si Romania vor accelera construirea gazoductului Drochia-Ungheni

Constructia Retelelor de Gaz

Republica Moldova şi România au convenit să impulsioneze acţiunile privind construirea gazoductului Drochia-Ungheni şi a liniilor electrice de interconexiune Bălţi-Suceava şi Fălciu-Goteşti, a menţionat, luni, la o conferinţă de presă, Prim-ministrul Vlad Filat, informează MOLDPRES.

În acest sens, am primit sprijinul Băncii Europene de Investiţii şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea finanţării acestor proiecte, fapt ce va întări considerabil securitatea energetică a ţării, a declarat Filat. Prim-ministrul a mai spus că la prima etapă BEI şi BERD urmează să acorde asistenţă la elaborarea proiectelor energetice transfrontaliere menţionate.

Totodată, premierul a atenţionat că, pentru derularea şi obţinerea unor finanţări ale acestor proiecte, R.Moldova urmează să aprobe, în termene restrînse, legile cu privire la gazele naturale şi la energia electrică, astfel încît pînă la sfîrşitul lunii decembrie să se reuşească aderarea la Tratatul comunităţii energetice. "Am primit asigurări din partea română pentru aderarea la acest tratat, care ne va deschide noi perspective pentru R.Moldova în ceea ce priveşte reconstrucţia, modernizarea sistemului energetic al ţării", a precizat şeful Cabinetului de miniştri.

În context, Filat a mai spus că, în cadrul întrevederilor bilaterale cu oficialităţile de la Bucureşti, partea română a anunţat că pregăteşte pentru R.Moldova un pachet de asistenţă economică, ce urmează a fi prezentat în viitorul apropiat. Partea română cunoaşte problemele economice ale ţării noastre şi putem spune că vom avea parte de un ajutor consistent din partea României, a spus Filat.

Sursa: MoldpresData: 2009-11-17Categorie:ProiecteVizite:2632ştirea originală

Imagini:

Constructia Retelelor de Gaz 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image