Noi rezidenţi, înregistraţi în ZEL-urile din Moldova, planifică să investească în producţie peste 2,5 mln euro

Zona Economica Libera “Ungheni-Business”

În unele zone economice libere din R. Moldova au fost înregistraţi noi rezidenţi în domeniul fabricării producţiei industriale, care, în timpul apropiat, planifică să investească în producţie mai mult de 2,5 mln de euro. Tot aici, urmează a fi create noi locuri de muncă.

Despre acest lucru a declarat într-o conferinţă de presă viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, informează MOLDPRES.

Vicepremierul a specificat, în context, că în Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producere /ZAL-PP/ "Otaci-Business" a fost înregistrată întreprinderea cu capital străin "Vefa Pasc" SRL, în ZAL "Expo-Business-Chişinău" - întreprinderea mixtă "Armannengineering" SRL, în ZAL PP "Valkaneş" - întreprinderea cu capital străin "Maila.Ma" SRL, iar în ZEL "Ungheni-Business" - "Plastform-Grup" SRL.

Valeriu Lazăr a subliniat, de asemenea, că a fost elaborat un proiect de hotărîre a Guvernului privind crearea Consiliului pentru promovarea proiectelor investiţionale de importanţă naţională. Acest document are menirea de a asigura realizarea proiectelor economice strategice, care influenţează economia naţională şi asigură o dezvoltare social-economică stabilă a ţării, precum şi de a stimula activitatea investiţională şi a spori încrederea investitorilor.

"Majorarea volumului investiţiilor, inclusiv al celor străine directe în economia naţională", este unul dintre obiectivele de bază ale Ministerului Economiei în anul 2010, a accentuat viceprim-ministrul.

Sursa citată a mai relevat că a fost elaborat proiectul de lege privind Zona Economică Liberă "Bălţi", care prevede crearea a circa 4 mii locuri de muncă noi, cu extinderea ulterioară pînă la 8 mii de locuri şi atragerea tehnologiilor avansate, inclusiv în domeniul industriei constructoare de maşini. În acest sens, ministrul Economiei a remarcat că în cadrul primelor proiecte economice se planifică de a investi circa 25 mln de euro, notează MOLDPRES.

Sursa: MoldpresData: 2010-01-14Categorie:ProiecteVizite:2598ştirea originală

Imagini:

Zona Economica Libera “Ungheni-Business” 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image