Primăria Chişinău cere constructorilor 10% din apartamente în schimbul terenurilor gratuite

Primaria Chisinau

Primăria Chişinău cere companiilor de construcţii care au beneficiat de terenuri gratuite pentru construcţia blocurilor locative în perioada anilor 1998-2006 să-şi onoreze obligaţiunuile faţă de primărie.

După cum transmite INFOTAG, luni, în cadrul şedinţei operative la primărie, primarul general, Dorin Chirtoacă a spus că, potrivit legislaţiei, agenţii economici erau obligaţi să treacă în proprietatea primăriei circa 10% din apartamentele construite.

Primăria va investiga câte terenuri au fost distribuite, cine sunt firmele care au beneficiat de terenurile respective, precum şi de ce nu au restituit primăriei procentul din locuinţele construite", a spus Chirtoacă.

El a menţionat că locuinţele care trebuiau să revină primăriei urmau a fi distribuite ca apartamente sociale persoanelor sărace şi altor categorii de populaţie.

Imediat ce vom reuşi să obţinem procentul, apartamentele vor fi distribuite celor aproape 300 de persoane care au câştigat dosare la CEDO pentru neexecutarea hotărârilor judecătoreşti", a subliniat Chirtoacă.

El nu a exclus ca hotărârile definitive ale CEDO să fie rezolvate şi pe calea unui împrumut de câteva milioane de lei de la băncile europene.

În acelaşi timp, primarul a spus că în cel mai scurt timp va cere Ministerului de Interne şi Procuraturii Generale să raporteze ce s-a întâmplat cu cele aproape trei hectare de pământ destinate gratuit celor două structuri pentru construcţia spaţiilor locative poliţiştilor, procurorilor şi judecătorilor.

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2010-01-25Categorie:AutorităţiVizite:1685ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Imagini:

Primaria Chisinau 

Comentarii:

# 1 Nume: online Email: bfersemanis@gmail.com Data: 2010-03-22 08:16:23
good start

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!