Într-o săptămână va fi inaugurat postul vamal Rădăuţi - Lipcani

Pdul R?d?u?i - Lipcani

În cel mult o săptămână urmează să fie inaugurat podul Rădăuţi - Lipcani. Postul vamal de la Lipcani este gata, iar vineri reprezentanţii celor două instituţii vamale din România şi R. Moldova se vor întâlni pentru a discuta ultimele detalii, a comunicat în şedinţa guvernului Tudor Balinschi, şeful Serviciului vamal.

În timpul vizitei la Chişinău, preşedintele român Traian Băsescu a promis deschiderea în scurt timp a podului Rădăuţi - Lipcani, ulterior autorităţile locale române anunţând că acest lucru se va produce până la 12 februarie. În prima perioadă, la Rădăuţi, postul vamal va fi unul provizoriu, au anunţat autorităţile române. Ulterior, autorităţile din Botoşani vor face demersuri la guvernul român pentru construcţia unui sediu permanent.

La începutul anilor 2000, Uniunea Europeană a acordat guvernelor RM şi României 11 mln. euro pentru amenajarea şi deschiderea punctului de trecere Lipcani - Rădăuţi-Prut. Punctul de trecere a frontierei nu a putut fi deschis pentru că autorităţile române nu au amenajat sediul vămii şi infrastructura aferentă.

 

Sursa: TimpulData: 2010-02-04Categorie:AutorităţiVizite:2573ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Briceni-Lipcani; Chisinau-Chişinău;

Harta: Podul Rădăuţi - Lipcani, Postul Vamal

Imagini:

Pdul R?d?u?i - Lipcani 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!